x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gala Folk You!: sfârşitul nu-i aici!

Gala Folk You!: sfârşitul nu-i aici!

de Dana Andronie    |    22 Sep 2014   •   08:15
Gala Folk You!: sfârşitul nu-i aici!
Sursa foto: Foto: Camelia Serban

S-a gătat Gala celei de-a X-a ediţii Folk You! Florian Pittiş, care a avut loc în cadrul Zilelor Bucureştiului. Peste 10.000 de oameni au venit în Piaţa George Enescu pentru a se bucura de muzica poeziei şi de poezia muzicii.

Îmi amintesc de versurile unui cântec, care sună cam aşa: prezentul se uită fix la noi cum îl ocolim, fiind preocupaţi de ce se va întâmpla mâine, grijile sunt mari, ca pentru oamenii mari, viaţa asta nu-i o joacă de copil. E cert! În cele două zile de Gală am uitat de griji şi am trăit prezentul. Un prezent cu acorduri ample...

Câştigătorul trofeului Folk You! Florian Pittiş a deschis Gala, apoi a urmat Alexandru Andrieş. “Prima realizare este că am reuşit să mă urc pe scenă”, ne-a spus Alexe, pe un ton jucăuş. A cântat fără să ştie ce va cânta şi a ieşit un concert pe care mătuşa Tamara l-ar fi lăudat până şi americanilor. Trupa Antract a fost pentru prima oară la Folk You! şi a primit aplauze direct proporţionale cu valoarea talentului său. Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu Super Grup, Taxi şi Vama au făcut din Piaţa George Enescu o mare... de oameni care cânta în valuri.

Cea de-a doua zi de gală a început cu “Fericirea de Luni” a Alinei Manole. “De 30 de zile plouă cu rouă...”, ne spunea frumos pe note Alina. După câteva secunde, am simţit câţiva stropi de ploaie. Au dispărut imediat după ce s-a terminat şi piesa. Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă n-au fost lăsaţi să părăsească scena până nu au făcut două bisuri. Gala a continuat cu Florin Chilian, Byron, Alifantis & Zan. Pasărea Rock a încheiat seara. Ploaia a dat semne că vrea să se afirme în Piaţa George Enescu, însă pleiada de stele de la Gala Folk You! a convins-o că trebuie să aibă puţină răbdare...

Artiştii au pus o cărămidă din lutul muzicii şi poeziei lor la clădirea ce aduce în ea lumina şi căldura bunului simţ, a dragostei şi normalităţii de-a fi Om. La normalitatea de a fi Om visa şi Moţu Pittiş... Gala celei de-a zecea ediţii Folk You! a pus un umăr sub bolta ce susţine prietenia şi cultura şi bunul simţ, pentru a face o lume mai bună, aici şi acum. Mii de oameni au fost mai buni, mai frumoşi... Sfârşitul nu-i aici! Folk You! Florian Pittiş merge mai departe.

×
Subiecte în articol: gala folk you