x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Grupul Manfellow din Bucureşti a câştigat Finala Nationala GBOB 2011

Grupul Manfellow din Bucureşti a câştigat Finala Nationala GBOB 2011

de Alex Revenco    |    27 Noi 2011   •   15:36
Grupul Manfellow din Bucureşti a câştigat Finala Nationala GBOB 2011

Dupa cum se stie, competitia de muzica live The Global Battle of The Bands (GBOB) este deschisa formatiilor de toate genurile muzicale si nivelele de popularitate. Aflata la cea de a opta editie pe plan mondial, a cincea la noi, semifinalele GBOB Romania 2011 au avut loc la Arenele Romane, joi si vineri iar sambata s-a desfasurat Marea Finala.

Dupa cele doua semifinale, in finala au intrat urmatoarele formatii: Changin Skins (Bucuresti), Popas (Bucuresti), Prometeu (Brezoi- Valcea), Diamond Are Forever (Cluj), OM (Cluj), RPK (Bucuresti) – nu s-a prezentat, Dirty Shirt (Seini), Classic Beat Orchestra (Bucuresti), Grimegod (Arad), Manfellow (Bucuresti), X-Plod (Bucuresti), Plastik Charm (Cluj), Plenty (Sibiu), Tagma (Sibiu), MT Place (Constanta). Trupele prezente in finala au profitat din plin de dreptul la diversitate -oferit de GBOB – si au realizat un spectacol pe cat de divers pe atat de atractiv. S-a cantat de la punk rock, soul jazzy a la Tamla Motown, electro rock, brit pop pana la heavy metal de cea mai buna calitate.

Juriul – alcatuit din Tore Lande- CEO GBOB, Cristin Tomeci CTO & Operations Director GBOB, Mathias Eklof – Marketing & Promotion Manager, Dan Cojocaru – realizatorul emisiunii Timpul Chitarelor de la Televiziunea Romana, Liviu Zamora – Radio Romania Actualitati - a avut, ca intotdeauna, mult de furca pentru a desemna grupul castigator al Trofeului GBOB Romania. In urma unor dezbateri aprinse, dar si din punct de vedere matematic, Manfellow din Bucuresti a castigat la puncte Trofeul GBOB Romania 2011. Pe urmatoarele locuri s-au clasat, in ordine, Dirty Shirt, MT Place, Grimegod, Changin Skins si Plastic Charm, restul formatiilor fiind considerate impreuna ocupante ale locului 7.

Dupa cum se stie, spre deosebire de alte concursuri (cu trofeu, trei premii si mentiuni) GBOB ofera formatiei castigatoare sansa de a participa la Finala Mondiala alaturi de trupele castigatoare din celelalte tari din lume. Iar experienta dobandita cu acest prilej- dupa cum spuneau si baietii de la White Walls, care au reprezentat tara in Malaesia- este absolut fabuloasa. Castigatorii nationali de pana acum sunt Grimus (2007), The Marker (2008), PhenomenOn (2009), White Walls (2010), Manfellow (2011)

×
Subiecte în articol: grob concert white walls man fellow