x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ian Brown la Arene

Ian Brown la Arene

de Alex Revenco    |    01 Aug 2011   •   21:00
Ian Brown la Arene

Unul din "tatii" brit rockului din era Madchester – a faimosului club Hacienda si a casei de discuri Factory Records – vine pentru prima oara in Romania. El va concerta la 10 septembrie, in cadrul Control Day Out, la Arenele Romane din Capitala.

Ian Brown (foto) a devenit celebru ca solist al legendarei formatii Stone Roses, care a dominat scena britanica din a doua jumatate a anilor ’80, cu The Smiths, Happy Mondays, New Order.

De la destramarea Stone Roses, in 1996, Ian Brown a lansat sase albume solo de studio, din care au rezultat paisprezece hit-singles, sase turnee mondiale sold out si aparitii la cele mai mari festivaluri din lume, precum Glastonbury, V Festival, T in the Park sau Oxegen in Marea Britanie, Fuji Festival in Japonia si multe altele. Iata cateva performante: 1998 – The Stone Roses locul 4 in Top 100 Best British Albums Ever al revistei Q, 2004 – locul 1 in Top 100 Best British Albums Ever publicat de Observer, 2006 – locul 1 100 Best British Albums Ever la New Musical Expres s.a. Fara trupa, Ian Brown a fost desemnat Best Solo Artist – la 2002 New Musical Expres Awards, Godlike Genius la 2006 NME Awards s.a. Pe afisul Control Day Out mai sunt UNKLE Sounds, Suie Paparude si altii.

×