x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Începe sezonul festivalurilor!

Începe sezonul festivalurilor!

08 Iul 2016   •   15:05
Începe sezonul festivalurilor!
Sursa foto: IGU - Cristian Vasile

În ultimii ani, românii au prins tot mai mult gus­tul festivalurilor, fie că acestea au loc pe dealurile din Gărâna, Micfalău sau Beliş, fie că se ţin în buricul Bucureştiului sau la diverse castele. Chiar dacă, pentru unii, poate părea greu să stai câteva zile în cort şi să asculţi muzică fără încetare, pen­tru alţii, e motiv de relaxare şi de evadare din stresul zilnic. Un festival înseamnă prilej de a-ţi vedea artiştii preferaţi, de a te întâlni cu oameni noi, veniţi din toate colţurile lumii şi, nu în ultimul rând, aventură.

Ardealul des­chide sezonul festivalurilor majore. Între 14 şi 17 iulie, spec­taculosul Castel Banffy din loca­litatea Bonţida va găzdui Electric Castle, un eveniment în care muzica electro­nică e adusă la rang de artă. Skrillex, Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbren­ner sau Rusko vor face ca inimile fanilor să vibreze în piept, şi la propriu, şi la figurat. Preţurile variază între 159 de lei, pentru o zi, şi 689 de lei, pentru cele patru zile de festi­val în regim VIP.

Şi rockerii au mo­tive de bucurie. După concertele trupelor Mega­deth (13 iulie) şi Scorpions (16 iulie), urmează Festivalul Rock The City, care se reia după trei ani, cu nume grele la start: Muse, Volbeat şi Birth of Joy (29 iulie), Iron Maiden, The Raven Age (30 iulie) şi Twisted Sister (31 iulie). Abonamentele pen­tru cele trei zile de concerte ţinute în Piaţa Constituţiei din Bucureşti costă între 270 de lei şi 465 de lei. Iubi­torii de muzică şi mai dură au şansa de a-şi întâlni fa­voriţii între 14 şi 17 august la Rockstadt Extreme Fest, sub cetatea Râşnovului. Zeci de trupe, cele mai cu­noscute fiind My Dying Bri­de, Misfits, Parkway Drive, Bucovina sau Morgoth, vor da tot ce au mai bun, soundurile lor urmând a se auzi probabil “peste munţi şi văi”. Preţurile abonamen­telor variază între 220 şi 300 de lei.

Între 4 şi 7 august va avea loc punctul culminant al sezonului festivalurilor din România. UNTOLD, care deţine titlul de “Best Major Festival 2015” în Europa, ne va electriza cu muzică dance, electronică, experimental, EDM sau trance şi va aduce pe sce­nă cei mai în vogă artişti ai lumii în acest domeniu: Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell, Afrojack, Dimitri Vegas&Like Mike şi Martin Garrix. Anul tre­cut, evenimentul a strâns 240.000 de oameni în cele patru zile. Prețul unui bilet -180 de lei pe zi, iar al unui abonament variază între 375 şi 600 de lei.

Domeniul Știrbey din Buftea va fi zguduit, în zilele de 13-14 august, de muzică modernă. A șasea ediție Summer Well va aduce pe scenă trupele The Chemical Brothers, Hurts, Years & Years, The Nei­ghbourhood, Crystal Figh­ters, Milky Chance, BØR­NS, Blossoms, Sundara Karma şi HÆLOS. Având în vedere că locul de desfă­şurare a evenimentului se află în afara Bucureştiului, organizatorii vor pune la dispoziţie o linie specială RATB, cu plecare din stația Muzeul Țăranului Român (în spatele Muzeului Anti­pa) și sosire la Domeniul Știrbey din Buftea. Se vând doar abonamente pentru cele două zile de festival, la preţul de 297 de lei.

Această vară va mai aduce o premieră: celebra Rihanna, câştigătoare a nu-meroase premii Grammy, va concerta pe 14 august în Piaţa Constituţiei, eve­niment care va fi urmat imediat de ZUtopia Music Festival, care va aduce pe scena bucureşteană alte nu-me mari: Steve Aoki (16 august) şi Sia (17 august). Organizatorii au pus la dispoziţie bilete atât la concertul Rihannei (în­tre 173 şi 648 de lei/bilet), cât şi abonamente pentru întreg festivalul (între 211 şi 778 de lei/abonament).

 

 Iată unde te poţi

destinde vara aceasta

Gărâna Jazz Festival 2016

Loc: Poiana Lupului de la Gărâna, Caraş Severin

Data: 7-11 iulie 2016

Electric Castle Festival

Loc: Castelul Banffy, Bonțida, Cluj

Data: 14-17 iulie 2016

Waha Festival

Loc: Micfalău, Covasna

Data: 21-25 iulie

ARTmania Festival Sibiu

Loc: Piața Mare din Sibiu

Data: 28-31 iulie

Music Outdoor Experience

Loc: Valea Drăganului, Cluj

Data: 28-31 iulie

Padina Fest

Loc: Platoul Padina, Sinaia

Data: 28-31 iulie

WolfBlues Festival

Loc: Poiana Lupului de la Gărâna

Data: 29-30 iulie

Festivalul Medieval Sighişoara

Loc: Sighişoara

Data: 29-31 iulie

Rock The City

Loc: Piața Constituției, București

Data: 29 - 31 iulie

UNTOLD Festival

Loc: Cluj Arena, Cluj-Napoca

Data: 4-7 august

Rockstadt Extreme Fest

Loc: Cetatea Râșnov, Brașov

Data: 11-14 august 2016

Sunset Festival

Loc: Vama Veche, Constanţa

Data: 11-13 august

Fog Formula

Loc: Beliș-Fântânele, Cluj

Data: 12-14 august

Summer Well

Loc: Domeniul Știrbey, Buftea

Data: 13-14 august

ZUtopia Music Festival

Loc: Piața Constituției, București

Data: 15-17 august 2016

CUCA 2016

Loc: Cârţişoara, Sibiu

Data: 19-21 august

BUCHAREST GreenSounds Festival

Loc: Parcul Herăstrău, Bucureşti

Data: 26-28 august 2016

Jazz at Bran Castle IV

Loc: Castelul Bran, Braşov

Data: 26-28 august 2016

 

×