x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica John Lennon – licitaţie cu dosarele şcolare ale “băiatului rău”

John Lennon – licitaţie cu dosarele şcolare ale “băiatului rău”

11 Noi 2013   •   20:24
 John Lennon – licitaţie cu dosarele şcolare ale “băiatului rău”

Documente de arhivă care atestă trecutul şcolar turbulent al rockerului John Lennon, din cauza căruia acesta era adeseori pedepsit de profesorii săi, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii online, care se va derula între 22 noiembrie şi 1 decembrie.

"Mestecă gumă în timpul orelor", "se bate" şi "scoate zgomote idioate în timpul examenelor" - sunt doar câteva dintre observaţiile notate de profesori în aceste documente de arhivă.

Potrivit site-ului de licitaţii online TracksAuction.com, citat de Mediafx, cele două pagini scoase la vânzare, uşor îngălbenite de trecerea timpului, datează din perioada 1955-1956 şi recenzează pedepsele primite de John Lennon la vârstele de 15 şi 16 ani, în perioada în care era elev la Quarry Bank High School din Liverpool, un stabiliment şcolar pentru băieţi.

Potrivit acestor documente, John Lennon se făcea vinovat de "discuţii intempestive", "proastă conduită", "lenevie" şi chiar "sabotaj". Un profesor i-a reproşat faptul că nu avea "nici cel mai mic interes" pentru activitatea şcolară.

Primul document acoperă o perioadă cuprinsă între 19 mai şi 23 iunie 1955, iar al doilea se referă la perioada cuprinsă între 25 noiembrie 1955 şi 13 februarie 1956 - în acea zi, turbulentul elev John Lennon a fost pedepsit de trei ori.

 
(foto wikipedia)

×
Subiecte în articol: licitatie john lennon