x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Julio Iglesias: "Nu mi-ar fi plăcut să fiu Einstein!"

Julio Iglesias: "Nu mi-ar fi plăcut să fiu Einstein!"

de Dana Andronie    |    25 Mar 2012   •   16:25
Julio Iglesias: "Nu mi-ar fi plăcut să fiu Einstein!"

A primit primul si singurul Disc de Diamant oferit vreodata unui cantaret de catre Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vandut cel mai mare numar de albume inregistrate in cel mai mare numar de limbi straine, din istoria muzicii. Un album ("La Carretera") primeste, in 1995, Discul de Platina dupa doar prima zi de vanzari. In 2007, Hotelul Ritz din Paris a organizat "botezul" primului trandafir care ii poarta numele. Aceasta floare, special creata in onoarea sa de floricultorii francezi de la Meilland, este o combinatie de roz si crem, cu parfum de citrice si verbina. Patrimoniul lui Julio se ridica la valoarea de 800 de milioane de euro, cu numeroase proprietati de lux, printre care se remarca paradisul de la Punta Cana Resort Club din Republica Dominicana si o casa in Miami, a carei valoare este estimata la 14 milioane de euro.

Prin Nova Music am obtinut un interviu cu acest om care le are pe toate si care, de aproape 69 de ani, poarta cu stil numele Julio Iglesias. Mi s-a comunicat ca voi fi sunata de domnul Iglesias la 18:05, ora Romaniei. Fix la ora stabilita, suna telefonul. Raspund. Spun: "Salut, fermecatorule!". Pentru cateva secunde l-am blocat. "Salut, Dana", mi-a raspuns apoi, cu un zambet larg in voce. ..
Au fost 15 minute minunate, pe care Julio Iglesias mi le-a daruit cu generozitate.

● Jurnalul National: Ati cantat pentru 60 de milioane de oameni din intreaga lume, ati vandut peste 300 de milioane de albume, ati intrat in Cartea Recordurilor... Veti putea vreodata sa stati departe de scena?
● Julio Iglesias: Sa stau departe de scena? Nu se poate! Scena este casa mea, spiritul meu, viata mea, sangele meu, creierul meu, inima mea, dragostea mea... Ce sa-ti mai spun ca sa te conving?

● Gata, m-ati convins! Totusi, ati declarat ca va veti retrage...
● Nicidecum! Voi iesi la pensie doar in ziua in care oamenii vor dori sa ma pensionez! Eu nu pot sa traiesc fara a fi pe scena.

● Muzica va ofera adrenalina?
● Daaa! Este medicamentul meu de peste 40 de ani! Cea mai mare multumire a unui artist este atunci cand o tara il tot cheama sa revina. Inseamna ca exista dragoste intre artist si poporul respectiv. Iar Romania m-a chemat din nou, pe 30 iunie, la Bucuresti.

● Tatal dumneavoastra a devenit tata la varsta de 90 de ani. Este posibil ca domnul Julio sa devina tatal celui de-al zecelea copil pana la 90 de ani? Aveti o superfemeie alaturi, deci sunteti un superbarbat!
● (Rade). Ooo, Dana, te iubesc deja! Viata tatalui meu este diferita de a mea. Imi iubesc sotia, de fapt, o ador, dar e timpul sa ma opresc la ultimul copil, care are 4 ani. Trebuie sa ne educam cei cinci copii pe care ii avem impreuna si e suficient.

● Ati facut de toate intr-o viata de om. Spuneti-mi care a fost cea mai mare nebunie pe care ati comis-o?
● Sunt multe!

● Sunt convinsa, dar opriti-va doar la una.
● Doar una, doar una, doar una.... (Rade). Cea mai mare nebunie din viata mea a fost sa nu invat sa cant la pian. Ar fi fost minunat sa fac acest lucru cand aveam 5 ani. Insa, din pacate, n-am fost in stare!

● Sunteti produsul sutelor de femei pe care le-ati iubit?
● (Rade). Ooo, la-la!... Legenda e mai tare decat realitatea! Am iubit foarte mult in viata mea si am invatat extrem de mult de la femei. Iubesc femeile, le ador, le respect si cred ca o femeie puternica este mai tare decat un barbat puternic.

● Balzac spunea: "Asa se caleste barbatul: el uzeaza femeia pentru ca femeia sa nu-l poata uza. Ce parere aveti?
● Si femeia se foloseste de barbat si barbatul se foloseste de femeie. Eu am fost mai puternic atunci cand femeia de langa mine mi-a fost complet alaturi. Un barbat este tare atunci cand isi asuma responsabilitatile.

● Mai aveti pistolul pregatit pentru Messi, asa cum ati declarat la inceptul anului? A devenit cel mai bun marcator din istoria Barcelonei...
● (Rade). Oooo, Dana, il ador pe Messi! Nu este doar cel mai bun jucator al zilelor noastre, ci este cel mai bun din istorie. Nimeni nu a mai jucat ca el!

● Care ar fi scorul pentru meciul disputat intre muzica si femei? Cine a inscris cele mai multe bucurii in viata?
● (Rade). Buna intrebare! Muzica mi-a oferit posibilitatea de a cunoaste viata asa cum nu as fi putut s-o fac daca as fi fost avocat. Muzica m-a apropiat de oamenii de pretutindeni, din Finlanda pana in China. Iar oamenii sunt totul pentru mine. Si nu ma refer doar la femei... Muzica mi-a oferit sansa ca familia sa aiba o viata frumoasa. Scorul ar fi de 100% pentru muzica si 99,1% pentru femei (rade).

● Albert Einstein spunea: "Viata este un mister, nu o problema care trebuie rezolvata". Sunteti de acord cu Einstein?
● Nu sunt de acord. A descoperit el teoria relativitatii, a fost un geniu, dar...

● A fost si un mare iubaret!
● Normal! Toate persoanele inteligente sunt iubarete! Nu poti fi un bun amant daca nu exista o buna relatie intre minte si trup. Viata nu este un mister, o descoperi putin cate putin in fiecare zi. Viata este sansa noastra de a ne descoperi. Nu mi-ar fi placut sa fiu Einstein!

● Ati realizat foarte multe intr-o viata de om, va suspectez de a fi geniu...
● (Rade). Da, stiu, nici mie nu-mi vine sa cred. Am avut norocul sa am o familie minunata, am avut sansa sa va cunosc pe voi, romanii, inca din 1969, la Brasov, la "Cerbul de Aur", iar acum vorbesc cu tine...
Cati ani ai?

● Putini peste trei decenii.
● Parintii tai nici nu se gandeau ca o sa te aiba atunci cand eu cantam pentru bunica si bunicul tau... Ce lucru minunat! Si eu cant in continuare, dupa atatia ani!
Cati iubiti ai avut?

● Sunt femeie, deci sigur voi minti!
● (Rade). Bineinteles! Multumesc pentru sinceritate, si abia astept sa vin in Romania, sa ma intalnesc cu publicul roman, pe 30 iunie, la Zone Arena.

×
Subiecte în articol: julio iglesias