x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Keith: „Mick era insuportabil”

Keith: „Mick era insuportabil”

de Alex Revenco    |    24 Oct 2010   •   00:00
Keith: „Mick era insuportabil”

Autobiografia celebrului chitarist Keith Richards, intitulată simplu „Life", urmează să apară în librării marţi, 26 octombrie. Până atunci, prestigioasa publicaţie Times a obţinut permisiunea de a publica nişte fragmente în care chitaristul de la Rolling Stones face câteva dezvăluiri de senzaţie. Unele se referă la relaţia cu Mick Jagger, care din mare prietenie s-a transformat în ură.



Cei doi s-au împriete­nit pe când aveau 4 (!) ani şi chiar dacă au avut (şi au) personalităţi foarte pu­ternice au reuşit să treacă peste pro­priile orgolii şi să reziste împreună, pentru binele grupului Rolling Stones. Cea mai „neagră" perioadă a relaţiei lor a fost în anii '80, când nu şi-au vorbit câţiva ani. La înregistrări se evitau reciproc, dar în concerte nu se „vedea" nimic deosebit, astfel că nimeni nu-şi dădea seama că între cei doi ar fi intervenit ceva... În carte scrie cum „la începutul anilor '80 Jagger devenise insuportabil", iar Keith îl tachina spunându-i când „Majestatea Voastră", când „Brenda"!

În „Life", Richards nu se referă doar la colegii săi din Rolling Stones, având câte ceva de spus şi despre alte celebrităţi, precum John Lennon de la Beatles: „Johnny era un căcănar prost din multe puncte de vedere. Nu-mi amintesc să fi plecat vreodată treaz de la mine... Odată l-am găsit dormind în toaletă, şi când am încercat să-l ridic mi-a zis: «Nu mă mişc de aici, faianţa asta e mi­nu­nat㻄. Richards e renumit pentru consumul de alcool şi droguri în abuz, el renunţând la heroină în 1978 şi la co­caină în 2006 (după ce a căzut în cap dintr-un cocotier în Insulele Fiji). Împreună cu Jagger, Richards a fondat Rolling Stones în 1962, este coautor la toate hiturile formaţiei, care a vândut peste 200 milioane de albume în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: muzica