x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Festivalul Enescu în week-end

La Festivalul Enescu în week-end

de Maria Sârbu    |    12 Sep 2013   •   20:19

London Philharmonic Orchestra, dirijată de Vladimir Jurowski, este în Festivalul Enescu sâmbătă şi duminică, la Sala Palatului, în seria “Mari orchestre ale lumii”. În prima zi, renumitul ansamblu, având-o solistă pe pianista Anika Vavic, va interpreta Uvertura Marele Paşte rusesc op. 36 de Rimski-Korsakov, Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră în Do Major op. 26 de Prokofiev şi Simfonia nr. 1 în do minor WAB 101 de Bruckner (ora 19:30). În a doua zi, programul va cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major op.77 de Brahms şi Simfonia nr. 3 cu cor în Do Major op. 21. În concert va fi şi Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia), iar solist – violonistul Leonidas Kavakos.

Vladimir Jurowski (născut în 1972 la Moscova) este considerat unul dintre cei mai importanţi interpreţi ai operelor lui Igor Stravinsky. Atât tatăl, cât şi bunicul au fost muzicieni. A studiat la  Conservatorul din Moscova, la Universitatea de Muzică “Carl Maria von Weber” din Dresda şi la Academia de Muzică “Hanns Eisler”. A primit lecţii de canto de la Semion Skigin şi de dirijat de la Rolf Reuter şi Sir Colin Davis.

La 23 de ani Jurowski a debutat pe plan internaţional la Wexford Festival, în Irlanda, unde a dirijat “May Night” de Rimski-Korsakov. Tot atunci, în 1995, a debutat spectaculos cu “Nabucco” la Royal Opera House Covent Garden. În 1996 s-a alăturat grupului de la Komische Oper Berlin (până în anul 2001), unde a devenit prim dirijor, un an mai târziu.

Din 1997 Vladimir Jurowski a fost invitat să dirijeze cele mai importante instituţii muzicale din lume.

×
Subiecte în articol: Festivalul George Enescu