x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Sinteza Zilei, Mircea Rusu lansează 5 CD 'Va veni şi va fi'

La Sinteza Zilei, Mircea Rusu lansează 5 CD 'Va veni şi va fi'

de Alex Revenco    |    06 Mar 2013   •   20:14
La Sinteza Zilei, Mircea Rusu lansează 5 CD 'Va veni şi va fi'

În premieră, la emisiunea tv Sinteza Zilei de joi, 7 martie, va avea loc lansarea albumului de colecţie 'Va veni şi va fi', compus şi interpretat de Mircea Rusu.

Un set de 5 CD-uri   ce conţine 77 de piese noi este o realizare remarcabilă şi o performanţă artistică ieşită de comun. De best of-uri, retrospective, albume live de la mai multe concerte, transpuneri pe CD a discurilor de vinil am mai auzit, dar cinci albume noi, ieşite simultan- nu. Cu acelaşi prilej se lansează o nouă ediţie a dublului album 'Lumea de rouă', dedicat memoriei actorului Adrian Pintea iar Mircea Rusu va sustţne alături de actriţa Maia Morgenstern un concert live de muzică şi poezie.

Fostul solist vocal de la Compact C (mai ţineţi minte disputa din anii 90 între 'bucureşteni' şi 'clujeni' ?) a depăşit toate recordurile cu “Omu' bun şi pomu' copt”, după care a ales drumul unei cariere solo. Albumele lui s-au 'tras' şi vândut în tiraje foarte mari şi s-ar putea spune că, la fel de mari au fost şi pierderile suferite de artist, în perioada de pionierat a showbiz-ului autohton.

Pe casetă audio şi CD, Mircea are la activ albumele: Omu' bun şi pomu' copt- 95, Chef în Grozăveşti- 96, Chef în Grozăveşti 2- 97, Iarba verde de acasă- 00, Rai cu flori- 02, Bucuraţi-vă, trăiţi (Cele mai mari hituri)- 03, 2 CD Lumea de rouă- 08, 5 CD Va veni şi va fi- 13.

Recent, Mircea Rusu a scris pe pagina  de FB: “Există o mulţime de mijloace prin care tinerii muzicieni români să afle, să audă muzica înaintaşilor lor dacă acest lucru se doreşte. De exemplu, oboiul lui Monteoro s' aude atât de rar în România încât mai că nu-l ştim deloc. Pe Aldea îl mai pomenesc rockerii pe la câte-o şuetă, îl contestă zgomotos diverşi tipi obscuri sau îl pun la loc de cinste puţinii redactori muzicali ce-au ramas ca brazii în calea puhoaielor de digei. Tot ceea ce ştim e ca fără Dan Aldea muzica noastra e ca nunta fără lăutari, un fel de şedinţă plicticoasă unde mireasa fuge cu altul iar mirele adoarme cu capu' pe masă, beat turtă.

×