x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Led Zeppelin nu a plagiat "Stairway to Heaven", potrivit justiţiei din SUA

Led Zeppelin nu a plagiat "Stairway to Heaven", potrivit justiţiei din SUA

24 Iun 2016   •   06:15
Led Zeppelin nu a plagiat "Stairway to Heaven", potrivit justiţiei din SUA

Legendara formaţie Led Zeppelin a câştigat procesul referitor la posibilul plagiat al melodiei "Stairway to Heaven", una dintre cele mai iconice piese din istoria muzicii rock, scrie presa de peste Ocean, informeaza stiri.tvr.ro.

Jimmy Page şi Robert Plant au fost daţi în judecată de moştenitorul legal al chitaristului Randy Wolfe, care a compus cântecul "Taurus" pe vremea când activa în obscura trupă Spirit.

Un juriu format din opt persoane a stabilit că Jimmy Page şi Robert Plant cunoşteau melodia apărută înaintea piesei "Stairway to Heaven", fapt negat vehement cei doi membri Led Zeppelin, dar că "nu există o asemănăre consistentă" între cele două compoziţii. În joc erau, poate, zeci de milioane de dolari pentru drepturi de autor.

La sfârşitul anilor '60, Led Zeppelin a cântat în deschiderea trupei Spirit, însă Page şi Plant au declarat în faţa instanţei că nu le-au ascultat niciodată repertoriul.

Potrivit presei americane, "Stairway to Heaven" a adus peste 550 de milioane de dolari din drepturi de autor, de la lansarea ei, în 1971,

×