x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Led Zeppelin, texte stupide

Led Zeppelin, texte stupide

de Alex Revenco    |    29 Mai 2009   •   00:00
Led Zeppelin, texte stupide
Sursa foto: /Atlantic Records

Johnny Sharp afirmă că The Gods of Rock au scris cele mai stupide texte



La 1 iunie, ziaristul britanic cunoscut pentru editorialele sale din "Guardian" sau "Daily Telegraph" va da publicităţii volumul "Crap Lyrics" ("Texte idioate"), unde apar cele mai stupide texte din istoria muzicii pop-rock. Mai mult, Sharp a întocmit un clasament al formaţiilor cu cele mai multe versuri de acest gen, în care primele locuri sunt ocupate, în ordine, de Led Zeppelin, AC/DC, Queen şi Beatles.

THE LEMON SONG. Până la apariţia cărţii, Victoria Richards de la "Daily Star" a reprodus câteva dintre versurile considerate ofensatoare, prea picante sau fără noimă. Cei de la Led Zeppelin se află "în boxa acuzaţilor" pentru câteva dintre cele mai nereuşite texte ale tuturor timpurilor. Liderul vocal Robert Plant este citat cu straniul vers: "Stoarce-mi lămâia până când sucul mi se scurge pe picior", ce figurează în textul piesei "Cântecul lămâii".

AC/DC, Queen, Beatles etc.
Încă nişte mostre: "Lasă-mă să-mi pun dragostea în tine, lasă-mă să tai prăjitura ta cu cuţitul meu", Let Me Put My Love Into You (AC/DC); "Văd mica siluetă a unui bărbat, Scaramouche! Scaramouche! Dansezi fandango?". Bohemian Rhapsody (Queen); "Regret că m-am îndoit de tine, am fost atât de nedrept. Ai suferit un accident de maşină şi ţi-ai pierdut tot părul." Don't Pass Me By (The Beatles); "Sper să nu-mi rup picioarele atunci când mă voi plimba pe Lună." Walking On The Moon (Police).


Discuri pentru Player


Eminem
Relapse.
Este primul album de studio din ultimii patru ani, după ce starul declarase că renunţă la concerte pentru a se dedica profesiei de producător. Dar în toamna trecută a fost anunţat titlul noului CD, iar luna trecută a fost lansat videoclipul primului single, intitulat "We Made You". Realizat de Universal, discul este disponibil în format Special pentru România, la 29,9 lei.

Bob Sinclar
Born in 69.
Piesa care a fost aleasă să fie primul single de pe acest album s-a înregistrat în New York. Legendarii Sugarhill Gang au acceptat oferta de a colabora cu Bob Sinclar şi astfel "LaLa Song" a fost realizată: o combinaţie de ritmuri rap şi dance în care stilurile vechi se contopesc cu cele noi, o piesă veselă care combină ritmurile funky cu cele pop.

Melody Gardot
My One and Only Thrill.
Mai delicată ca niciodată, Melody se întoarce în 2009 cu cel de-al doilea său album. Dacă primul (Worrisome Heart) a impresionat prin melodicitate şi rafinament, "My One and Only Thrill" este intens, creativ şi transcende elementelor de jazz şi blues cu care artista ne-a obişnuit, oferind o viziune personală asupra unui univers plin de melancolie.

×
Subiecte în articol: muzica