x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Legendara cântăreață Juliette Gréco, internată de urgenţă, într-o clinică din Lyon

Legendara cântăreață Juliette Gréco, internată de urgenţă, într-o clinică din Lyon

24 Mar 2016   •   19:47
Legendara cântăreață Juliette Gréco, internată de urgenţă, într-o clinică din Lyon

Cântăreaţa franceză Juliette Gréco, în vârstă de 89 de ani, a fost internată de urgenţă, joi, într-o clinică din oraşul Lyon, informează lefigaro.fr.

Artista, care a împlinit vârsta de 89 de ani pe 7 februarie, este ”suspectată că a suferit un accident vascular cerebral”, precizează presa franceză.

Juliette Gréco, care se afla într-un hotel din centrul oraşului Lyon, a fost internată în cursul dimineţii de joi în secţia de neurologie a unui spital din localitate.

Vedeta şi-a sărbătorit ziua de naştere, în februarie, cu un concert sold-out pe care l-a susţinut în Théâtre de la Ville din Paris. Pe scena acelui teatru, Juliette Gréco a lansat în 1968 unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul său, intitulat ”Déshabillez-moi”. 

La spectacolul din februarie, numeroşi cântăreţi, muzicieni şi actori au urcat pe scenă şi au interpretat timp de peste două ore piese din repertoriul artistei franceze. Printre aceştia s-au aflat Miossec, autorul textului piesei ”Merci”, preluată recent şi de cântăreaţa Olivia Ruiz, dar şi Vianney, care a interpretat un cover al cântecului ”Jolie môme”.

Juliette Gréco, supranumită ”Muza din Saint-Germain des Prés”, urma să susţină vineri seară un spectacol la Sausheim, în regiunea Haut-Rhin, în cadrul unui turneu de adio, intitulat ”Merci”. Acesta conţine 50 de show-uri în Franţa şi în alte ţări, potrivit casei de discuri a artistei. 

Vedeta franceză a susţinut deja numeroase concerte începând din primăvara anului 2015, întrucât doreşte să revadă toate oraşele emblematice pentru cariera sa, care a început în 1949. 

Acest turneu de adio, care urmează să ajungă la Paris în aprilie, dar şi în decembrie, va include câteva spectacole şi în Marea Britanie şi Japonia.

În 2012, artista a primit Legiunea de Onoare în rang de Comandor, iar în 2015 a fost recompensată cu Ordinul Naţional de Merit.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: juliette greco