x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mandinga, printre favoriţi la EUROVISION 2012. "Zaleilah" are şanse să devină hit şi în SUA (VIDEO)

Mandinga, printre favoriţi la EUROVISION 2012. "Zaleilah" are şanse să devină hit şi în SUA (VIDEO)

22 Mai 2012   •   06:22
Mandinga, printre favoriţi la EUROVISION 2012. "Zaleilah" are şanse să devină hit şi în SUA (VIDEO)
flavorwire.com prezinta un top al celor mai interesante melodii care vor fi prezentate in editia din acest an a concursului Eurovision. Printre melodiile cu potential de a deveni hit a fost selectata si piesa "Zaleilah", interpretata de trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012.

Despre piesa "Zaleilah", cei de la Flavorwire spun ca ar putea deveni un hit nu numai in Europa, ci si in lume, pentru ca versurile vorbesc despre dragoste, tema care atrage oriunde si face ca ascultatorii sa indrageasca usor piesa.

Concursul Eurovision debuteaza, astazi, pe scena Crystal Hall din Baku (Azerbaidjan), cu prima semifinala a competitiei muzicale in care evolueaza si trupa Mandinga cu piesa 'Zaleilah'.

Membrii trupei Mandinga sunt increzatori in sansele Romaniei la Eurovision, mai ales ca in prima semifinala sunt cotati ca favoriti de presa internationala. "Este normal sa simti emotii la un asemenea nivel, dar am invatat sa ni le controlam si totul va fi bine pe scena Eurovision. Simtim sprijinul celor de acasa, ne bucuram de foarte multi fani si in Azerbaidjan, inclusiv printre jurnalistii acreditati la Eurovision, ceea ce ne da multa energie", a declarat solista trupei Mandinga, Elena Ionescu.

Reprezentantii Romaniei au avut, ieri, o repetitie in fata presei. Marti va avea loc prima semifinala care va fi televizata, iar publicul va avea posibilitatea sa voteze.

Membrii trupei Mandinga vor evolua de pe pozitia a sasea in aceasta semifinala a Eurovision din Azerbaidjan, in care mai concureaza 18 tari, respectiv Muntenegru, reprezentata de Rambo Amadeus cu' Euro Neuro', Islanda - Greta Salome & Jonsi cu' Never Forget', Grecia - Eleftheria Eleftheriou cu 'Aphrodisiac', Letonia - Anmary cu 'Beautiful Song', Albania - Rona Nishliu cu 'Suus', Elvetia - Sinplus cu 'Unbreakable', Belgia - Iris cu 'Would You? ', Finlanda - Pernilla cu 'Nar Jag Blundar', Israel - Izabo cu 'Time', San Marino - Valentina Monetta cu 'The Social Network Song' ('Oh Oh - Uh - Oh Oh'), Cipru - Ivi Adamou cu 'La La Love', Danemarca - Soluna Samay cu 'Should've Known Better', Rusia - Buranovskiye Babushki cu 'Party For Everybody', Ungaria - Compact Disco cu 'Sound Of Our Hearts', Austria - Trackshittaz cu 'Woki Mit Deim Popo', Moldova - Pasha Parfeny cu 'Lautar' si Irlanda - Jedward cu 'Waterline'.

Zece tari vor fi desemnate finaliste din aceasta prima semifinala a concursului pe baza votului juriului si a publicului, care vor contribui fiecare la decizie cu 50%.

In aceasta prima etapa a Eurovision publicul din tarile participante la semifinala va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentantii tarii lor, ci pentru ceilalti artisti. Drept de vot vor avea si tarile care sunt deja finaliste, in calitate de organizatoare ale concursului.

Trupa Mandinga a sustinut duminica seara un concert in Eurovision Village, cel mai mare parc din Baku, la care au venit peste 20.000 de oameni, informeaza reprezentantii TVR.

Potrivit reprezentantilor Televiziunii Publice, surpriza a fost ca multi dintre cei din public stiau versurile piesei 'Zaleilah', motiv pentru care au cantat cu Mandinga, dar au si fluturat steagurile Romaniei.

Cea de-a doua semifinala a Eurovision va avea loc joi, iar in aceasta etapa vor evolua reprezentantii din Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia si Hertegovina si Lituania.

Si din aceasta semifinala se vor califica tot zece tari in marea finala, programata sambata.

Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, Spania si Germania sunt calificate direct in finala in calitate de tari organizatoare ale concursului.

Pe parcursul celor trei zile de concurs 16.000 de spectatori vor putea fi prezenti in sala din Crystal Hall din Baku. Concursul va fi transmis de TVR.

×