x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marele star al anilor ’60 Adamo vine la Bucureşti

Marele star al anilor ’60 Adamo vine la Bucureşti

de Alex Revenco    |    12 Iul 2011   •   21:00

Unul dintre cei mai importanti interpreti de limba franceza este, fara indoiala, Salvatore Adamo, cetatean belgian, nascut in Sicilia. In anii ’60 a avut cea mai prolifica perioada a carierei, cand a compus o serie de frumoase melodii precum 'Sans toi, ma mie', 'Tombe la Neige' , 'Viens, ma brune', 'Vous per­mettez Monsi­e­ur', 'La Nuit', 'Dolce Paola', 'Les Filles du bord de mer', 'Mes mains sur tes hanches', 'Ton Nom', 'Une meche de cheveux', 'Inch’Allah' etc. Poezia lui Victor Hugo si muzica lui Jacques Prevert si Georges Brassens au fost principalele influente, traiectoria lui artistica fiind marcata de suisuri si coborasuri.

Cu peste 100 de milioane de discuri vandute in in­trea­ga lume, Adamo este unul dintre cei mai mari interpreti din Europa, el inregistrand discuri in noua limbi. In afara de Franta si de Belgia, hiturile sale au fost pe primele locuri in Italia, Olanda, Germania, Spania, Portugalia, Turcia si chiar in Japonia, unde a concertat constant. Prin Decret Re­gal, in anul 2001, Regele Albert al II-lea al Belgiei i-a acordat lui Adamo titlul nobiliar de Cavaler, iar un an mai tarziu i-a acordat titlul de Ofiter al Ordinului Coroanei. Acum, in vars­ta de 68 de ani, Adamo intra in categoria 'dinozaurilor' care vin in Ro­ma­nia la sfarsit de cariera. Astfel, la 10 decembrie, Salvatore Adamo va canta la Sa­la Palatului din Capitala intr-un con­­cert organizat de Project Events, in colaborare cu European Event Ser­­vices.

Biletele pentru Adamo s-au pus in vanzare de ieri, la ur­ma­toa­­rele preturi: 350 de lei (VIP), 300 de lei (cat. 1), 250 de lei (cat. 2), 200 de lei (cat. 3), 150 de lei (cat. 4), 100 de lei (cat. 5). Acestea se gasesc la BI­LE­TOO din Unirea Shopping Cen­ter, Librariile Ade­va­rul, magazi­ne­le Diverta, Flanco, Victoria, Mu­zi­­ca, Sa­la Palatului, Libraria Eminescu, Pa­latul National al Copiilor, Statia de metrou Unirii 1 si la BILETOO.ro, BLT.ro, myticket.ro, biletfan.ro, bi­le­te.ro, biletedelatati.ro sau ticketpoint.ro.

×
Subiecte în articol: muzica