x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marius Pop live, la Gărâna Fest

Marius Pop live, la Gărâna Fest

de Alex Revenco    |    21 Iul 2011   •   21:00
Marius Pop live, la Gărâna Fest

Ieri a inceput in Poiana Lupului cea de-a XV-a editie a Festivalului de Jazz de la Garana, considerata cea mai mare manifestare de gen – open air – din Europa de Sud-Est. Cu putin timp inainte, Marius Giura, directorul festivalului, a tinut sa precizeze: 'Am afirmat intotdeauna ca selectia pentru Garana e subiectiva. Imi apartine in totalitate. Invit artisti care imi plac, care se potrivesc acestui public pe care il cunosc deja bine. Selectia artistilor romani s-a facut in functie de proiectul propus. Nu am acceptat proiecte conjucturale sau trupe de standarduri, ci doar proiecte ori­ginale....', adaugand ca 'duminica poate fi vazut cel mai in voga mu­zician roman actual, Marius Pop si grupul sau M Theory'. Iar daca Giura – care a vazut atatia artisti la viata sa – a zis asta, inseamna ca asa este! Marius Pop a inceput sa cante la chitara de la 9 ani, repetand intre patru si cinci ore pe zi, lucru rar intalnit la un copil de varsta sa.

Spre deosebire de tata Calin, consecvent, din vremea studentiei pana acum, doar formatiei Celelalte Cuvinte, tanarul si nelinistitul Ma­rius Pop a oscilat intre mai multe: a inceput cu Gral – un proiect power metal, a trecut la Thamyras – prog rock, apoi Sheki­nah – cu Andy Ghost de la Altar, au urmat doua proiecte de jazz (Jazz Today si Play Off), unul de country rock (Desperado), din nou jazz (Headliner), hard rock (Raza), rock and roll (Conexiuni), a colaborat si cu Smiley, un adevarat erou al muzicii usoare moderne din tara noastra.

Anul trecut, impreuna cu membrii formatiei M Theory, Ma­rius Pop a inregistrat primul sau album, 'First Step', ce a fost promovat in cadrul unui turneu national. 'Discul contine ze­ce piese si este un amestec de sti­luri, o imbinare de jazz si rock.

Primele doua piese le-am facut, acum trei ani, cu Gabi Dragan, actualmente to­bo­sa­rul trupei Sarmalele Reci, iar cele­lal­te opt piese le-am terminat la Ora­dea, in sase luni. 70% din piese le-am compus eu, in urma cu trei, patru ani. La compozitia celorlalte piese am fost ajutat de Mihai Ardelean – clape, Marcel Moldovan – tobe si Joe Balogh', a spus Marius Pop.

×
Subiecte în articol: muzica