Melodia cea mai ascultată din toate timpurile
Bohemian Rhapsody a trupei Queen se află în Cartea Recordurilor, aceasta fiind melodia pe locul întâi din toate timpurile. Inițial, piesa s-a numit Cowboy Song și a fost lansată în 1975, când a staționat pe prima poziție în Marea Britanie timp de 9 săptămâni.
Pianul C.Bechstein a fost folosit şi de Paul McCartney pentru piesa „Hey Jude”.
Este considerată cea mai complexă melodie care s-a compus vreodată, fiind acappella, baladă, operă şi rock. Textul întruchipează personalitatea şi viaţa lui Freddie Mercury, dar şi recunoaşterea sexualităţii sale.
Durează 6 minute, niciunul dintre membii formației nedorind să o scurteze. O copie a acesteia i-a fost transmisă unui prieten care a difuzat părți din aceasta de-a lungul zilei. Apoi a primit atâtea cereri de la ascultători, încât a trebuit să o difuzeze de 14 ori la radio, timp de două zile.
La realizarea piesei May, Mercury şi Taylor au cântat părţile lor vocale timp de 10-12 ore pe zi. Înregistrarea acesteia a durat trei săptămâni.
Chitaristul Brian May a spus că planul lui Mercury pentru melodie este „intrigant, original şi demn de muncă”. Potrivit lui May, acest cântec „era în mintea lui Freddie” înainte de a începe.

Ştiri din .ro
-
Cum arată doctoriță de la SMURD Iași care a fost inclusă în „Atlasul Frumuseții”: „Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și este în rai” libertatea.ro
-
Alertă despre accelerarea vaccinării: „Noua variantă a virusului este mai periculoasă şi va ajunge curând predominantă” libertatea.ro
Cele mai așteptate 10 cărți în 2021 de la Editura Litera
Ultimul interviu cu Ruxandra Garofeanu

Curtea Veche Publishing: cei mai citiți autori în 2020

Cele mai vândute și cele mai furate cărți din rețeaua CLB în 2020
Jim Carrey a împlinit 59 de ani
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale
