x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Membrii trupei ABBA s-au reunit pe scenă într-o seară istorică pentru o petrecere aniversară

Membrii trupei ABBA s-au reunit pe scenă într-o seară istorică pentru o petrecere aniversară

06 Iun 2016   •   22:15
Membrii trupei ABBA s-au reunit pe scenă într-o seară istorică pentru o petrecere aniversară

Membrii legendarului cvartet suedez ABBA, care s-au despărţit în 1982, au urcat duminică seară pe scenă la o petrecere privată pentru a sărbători 50 de ani de colaborare muzicală a celor doi componenţi masculini, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, relatează EFE.

Reuniunea pe scenă a avut loc într-un local din Stockholm şi s-a limitat la o singură piesă, 'You and I', a informat luni ziarul suedez 'Expressen'.

"Au vorbit puţin despre povestea lor, despre începuturile ABBA, iar la sfârşit au cântat împreună 'You and I'. A fost ceva istoric", a declarat ziarului Janne Schaffer, chitaristul de studio al trupei timp de mulţi ani şi prezent la această petrecere care a reunit mai multe vedete ale muzicii suedeze.

Momentul a fost imortalizat de cântăreţul Niklas Strömstedt, care a postat o fotografie a cvartetului reunit pe scenă pe reţelele de socializare.

"A fost minunat, multă emoţie. Am făcut această călătorie împreună, mai ales Benny şi Björn. A fost un moment plin de nostalgie", a mărturisit Anni-Frid Lyngstad, care alături de colega sa, Agnetha Fältskog, au completat populara trupă care a devenit celebră, în 1974, după ce au câştigat concursul Eurovision cu piesa 'Waterloo'.

Andersson a rezumat întâlnirea, care s-a prelungit până la ora unu dimineaţa, drept "o noapte magică".

Componenţii ABBA s-au reunit pentru prima oară după opt ani, în public, în ianaurie, cu prilejul inaugurării localului 'Mamma mia! The party!' un nou restaurant tematic deschis în capitala suedeză.

"Cu siguranţă nu. Ne simţim foarte bine aşa, lumea trebuie să-şi aducă aminte de noi cum eram, o trupă pop energică", declarase atunci Ulvaeus, cu privire la o ipotetică reîntoarcere pe scenă a cvartetului.

ABBA, o trupă care a rămas unită timp de zece ani (1972-1982), a vândut peste 400 de milioane de albume şi rămâne un fenomen comercial datorită spectacolelor de muzical şi film. AGERPRES

×
Subiecte în articol: abba