x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mireille Mathieu decorată de Medvedev pentru prietenia cu Rusia

Mireille Mathieu decorată de Medvedev pentru prietenia cu Rusia

05 Noi 2010   •   00:00

Mireille Mathieu a fost decorată joi de preşedintele rus Dmitri Medvedev cu ordinul Prieteniei. Celebra cântăreaţă franceză a primit distincţia pentru contribuţia adusă la întărirea prieteniei, colaborării şi dezvoltării legăturilor culturale cu Rusia, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Kremlin, cu ocazia Zilei unităţii Rusiei, informează gazeta.ru.



Cu aceeaşi ocazie au mai fost decoraţi cu acelaşi ordin încă 11 străini - din Kuweit, Belarus, Finlanda, Columbia, Vietnam, dar şi din Osetia de Sud, regiune separatistă georgiană recunoscută de Moscova după războiul ruso-georgian din august 2008.

Mireille Mathieu este o apropiată a conducerii ruse. Ea a fost invitată în septembrie a.c. să facă parte din consiliul civil al Comitetului de anchetă pe lângă Parchetul General rus. Cântăreaţa a fost decorată atunci de şeful Comitetului, Aleksandr Bastrîkin, cu ordinul 'Pentru vitejie şi curaj', iar Mireille Mathieu a cântat în limba rusă şi a exclamat 'Trăiască marea Franţă, Trăiască marea Rusie!'.

×
Subiecte în articol: muzica