x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzica Lumii la Mamaia!

Muzica Lumii la Mamaia!

de Loredana Maximoiu    |    17 Iul 2009   •   00:00

Public de toate vârstele, amator de salsa, rock, pop, tango sau interesat de noutate şi vigoarea unui gen foarte puţin cunoscut şi prezent în viaţa culturală românească este invitat de World Music la un eveniment inedit. Festivalul îşi deschide porţile pe o perioadă de trei zile: 24, 25, 26 iulie, în Piaţeta Casino din Mamaia, începând cu ora 21:00. Intrarea este liberă.



Acest eveniment de excepţie este iniţiat de Asociaţia Dynamic Art şi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa. Publicul va putea putea urmări o remarcabilă manifestrare, o comunicare între culturi care se va face printr-un limbaj sonor actul în străinătate.
Trei formaţii de succes internaţional vor evolua pe scena de la Mamaia şi vor pune faţă în faţă tradiţia nordică plină de energie creativă cu explozia sonorităţii latino din Argentina şi Columbia.

Prima seară va fi deschisă de grupul finlandez Värttinä, a cărui muzică e caracterizată printr-un stil unic cu origini adânci în tradiţia folclorică finno-ungrica. Influenţele de jazz, pop şi rock dau o mai mare accesibilitate muzicii lor, formaţia fiind una dintre cele mai apreciate din Finlanda. De-a lungul timpului, a câştigat mai multe premii muzicale printre care Emma, BASF Master, premiul Finlanda şi a ocupat poziţii fruntaşe în topuri şi turnee susţinute în America, Japonia, Australia etc.

Cea de-a doua seară a festivalului îi este dedicată trupei columbiene LA 33. Deşi s-a format într-o mănăstire lângă capitala Bogota, în 2002, a reuşit să devină una dintre cele mai extrovertite formaţii de salsa urbană şi expresivă. Hitul care i-a propulsat în topuri şi a bătut record după record este "La pantera mambo" preluată după celebra Pantera roz. Au fost nominalizaţi la Grammy Latin Awards cu albumul Gozalo din 2007. Perioada actuală este apogeul popularităţii, evoluând pe cele mai importante scene din lume, alături de mari personalităţi: Henry Fiol, Willie Colon, Ismael Miranda etc.

Manifestarea artistică va fi încheiată de grupul argentinian Astillero. Mesajul muzicii lor este reîntoarcerea la dimensiunile originale ale tangoului de avangardă adaptându-l totodată la realitatea violentă şi dură a prezentului. Binemeritatul succes de care se bucură se datorează calităţii compoziţiilor, a proiectelor realizate cu muzicieni şi regizori excepţionali, a actului artistic ce este completat cu elemente vizuale şi dramatice, dar şi personalităţii debordante a muzicienilor.

×
Subiecte în articol: muzica