x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noua stagiune „Opera la Bibliotecă” debutează astăzi cu un omagiu dedicat Reginei Maria

Noua stagiune „Opera la Bibliotecă” debutează astăzi cu un omagiu dedicat Reginei Maria

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Sep 2024   •   17:14
Noua stagiune „Opera la Bibliotecă” debutează astăzi cu un omagiu dedicat Reginei Maria

Biblioteca Metropolitană București anunță cu bucurie debutul unei noi ediții a programului de succes „Opera la Bibliotecă”. Astăzi, începând cu ora 17:30, va avea loc primul eveniment al celei de-a 7-a stagiuni a acestui program cultural, în cadrul căruia vor urca pe scenă sopranele Daniela Ciociea și Ana-Maria Miga, actrițele Daniela Popa și Carmen Bobocescu, acompaniate de pianistul Cosmin Pătrana.

În pragul aniversării a 150 de ani de la nașterea Reginei Maria a României, în cadrul programului „Opera la bibliotecă” va avea loc un eveniment-omagiu special, spectacolul de muzică și teatru documentar „Călătorie spre inima României - Testamentul Reginei Maria”, inspirat și adaptat după jurnalele Reginei Maria și Testamentul de la Balcic, de actrița Carmen Bobocescu.

 

Începând cu anul 2018, programul „Opera la Bibliotecă” a devenit un punct de reper pentru iubitorii de muzică clasică din capitală, oferind recitaluri excepționale susținute de artiști de renume din țară și din străinătate. Printre aceștia se numără sopranele Daniela Ciociea, Amfisa Fugaru, Mihaela Stanciu, Stephanie Radu, Gladiola Lamatic, mezzosopranna Mariana Mirescu, basul Ștefan Cârstea, tenorul Alin Stoica, basul Ștefan Lamatic, pianiștii Tudor Scripcariu, Cosmin Pătrana, muzicianul Șerban Nichifor, actrița Crenguța Hariton, jurnalista Cristina Lascu, pianiștii Liana Mareș, Tudor Scripcaru și Cosmin Pătrana. De asemenea, programul a beneficiat de prezența unor artiști internaționali, cum ar fi celebra pianistă japoneză Hiroko Minakami și maestrul flautist Liu-Wei.

 

„Opera la Bibliotecă” aduce opera într-un cadru accesibil și neconvențional, promovând atât artiști consacrați, cât și emergenți, și îmbogățind viața culturală a comunității bucureștene.

 

Vă așteptăm cu drag să trăiți alături de noi bucuria muzicii și teatrului!

 

×