x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O poveste de vară, cu A.G. Billig

O poveste de vară, cu A.G. Billig

de Sebastian S. Eduard    |    29 Aug 2013   •   15:29
O poveste de vară, cu A.G. Billig

Lucruri din ce în ce mai interesante încep să se întâmple atunci când teatrul încearcă să iasă “în lume”. Unele interesante măcar prin atmosferă. Unele reuşite, altele nu. O terasă, un apus de soare, lume relaxată, o băutură bună la îndemână au fost premisele unui spectacol reuşit, cu atmosferă.

Terasa Funky Lounge Herastrău a fost umplută până la refuz pentru premiera spectacolului ”Poveste de vară”, un happening one-woman show A. G. Billig, dar care a beneficiat şi de prezenţa unor instrumentişti şi dansatori.

Pentru amatorii de Vama Veche putem spune că este vorba de o poveste “în oglindă”. Nu Tudor Chirilă se supără pe consoartă şi pleacă la mare (ne referim, evident, la hitul verii “Perfect fără tine”) ci aceasta sătulă de atmosfera din multinaţională decide să se izoleze departe, departe. Eroina ”Poveştii de vară” -  inspirată de povestirea ”Visare” inclusă în volumul ”4 Uşi şi alte povestiri” de A.G. Billig, apărut în luna iulie -  decide să îşi creeze propriile reguli de viaţă. Cu riscul de a-şi pierde job-ul şi iubitul, îşi depune cererea de concediu şi fără să aştepte să i se aprobe, pleacă la mare. Ineditul spectacolului este dat de combinaţia de arte - muzică live cu acordeonistul Fernando Mihalache, tango argentinian cu Catinca Stana şi Cosmin Stamatoiu de la TangoTangent, proiecţii video realizate de Cătălin Lăzăroiu şi monolog, cu A.G. Billig, dar şi de faptul că este pentru prima dată când un scriitor român produce, regizează şi interpretează un rol într-un happening artistic bazat pe propria creaţie.

În public s-au aflat şi scriitorul Dan Mircea Cipariu (preşedintele secţiei poezie a Uniunii Scriitorilor din România), poeta Mirela Lungu, Emanuel Mirea, Silviu Sanda (Stema), creatoarea de modă Kinga Varga, Catrinel Chiriac, Raluca Stoica (Jazzapella), Dana Gonţ (Digi 24), Dan Silviu Boerescu.


×