x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Oasis se reunește după 15 ani: Frații Gallagher anunță un turneu uriaș în 2025

Oasis se reunește după 15 ani: Frații Gallagher anunță un turneu uriaș în 2025

de Redacția Jurnalul    |    27 Aug 2024   •   23:30
Oasis se reunește după 15 ani: Frații Gallagher anunță un turneu uriaș în 2025
Sursa foto: Hepta

După 15 ani de la despărțirea lor tumultuoasă, celebra trupă britanică Oasis a anunțat oficial revenirea pe scenă. Liam și Noel Gallagher, cunoscuți pentru relația lor tensionată, au confirmat că vor concerta împreună în 2025, punând capăt speculațiilor intense din ultima perioadă.

Anunțul vine în preajma celei de-a 30-a aniversări a albumului de debut al trupei, „Definitely Maybe", lansat pe 29 august 1994. Frații Gallagher au împărtășit vestea pe rețelele de socializare, declarând simplu: „Asta este, asta se întâmplă".

Turneul include patru concerte pe stadionul Wembley din Londra, patru spectacole la Manchester, precum și apariții în Scoția, Țara Galilor și Irlanda, programate pentru lunile iulie și august 2025.

Trupa a subliniat că acestea vor fi singurele concerte în Europa pentru anul respectiv, deși sunt în plan și spectacole în afara continentului, scrie Sky News.

Oasis a explicat că decizia reuniunii nu a fost rezultatul unui moment revelator, ci mai degrabă o realizare graduală că „momentul este potrivit". Apropierea aniversării albumului „Definitely Maybe" a jucat, probabil, un rol în această decizie.

Formată la începutul anilor '90, Oasis a devenit una dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii britanice, cu hituri precum „Wonderwall", „Don't Look Back in Anger" și „Live Forever".

Despărțirea lor a avut loc în august 2009, în urma unei altercații între frați înainte de un concert la Paris.

În anii care au urmat, Liam și Noel au continuat cariere solo, schimbând ocazional insulte prin presă și social media. Acum, după 15 ani de la separare, fanii vor avea în sfârșit ocazia să-i vadă din nou pe scenă împreună.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: oasis turneu fratii gallagher 2025 reunire