x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Opera Națională București, din nou parte a organismului Opera Europa

Opera Națională București, din nou parte a organismului Opera Europa

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Sep 2021   •   13:07
Opera Națională București, din nou parte a organismului Opera Europa

Opera Națională București anunță cu deosebită bucurie faptul că a fost reintegrată în organizația Opera Europa după o absență de 5 ani. Opera Europa este cea mai importantă asociație a companiilor de operă și festivaluri din lume având peste 215 membri din 43 de țări.

În acest moment, Opera Națională București este singurul membru din România al acestei organizații recunoscute pentru facilitățile de colaborare ale membrilor săi. Practic, Opera Națională București, în cadrul Stagiunii Centenare, redevine membru cu drepturi depline și își reia locul în rândul elitei companiilor de operă europene.

Opera Națională București a fost membră în Opera Europa în perioada 2008 - 2016 și a organizat conferința de toamnă a Opera Europa din noiembrie 2015. Cu această ocazie la București au participat 200 de directori de operă de pe întreg mapamondul.

Opera Națională București sărbătorește anul acesta 100 de ani de la instituționalizare, fiind inaugurată în data de 8 decembrie 1921 cu spectacolul de operă „Lohengrin” de Richard Wagner, dirijat de George Enescu.

 

 

×