x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Orchestra Concerto, dirijată de Leo Hussain, deschide pe 6 aprilie Festivalul „CHEI” al  UNMB la Ateneul Român din Bucureşti

Orchestra Concerto, dirijată de Leo Hussain, deschide pe 6 aprilie Festivalul „CHEI” al  UNMB la Ateneul Român din Bucureşti

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Apr 2024   •   17:00
Orchestra Concerto, dirijată de Leo Hussain, deschide pe 6 aprilie Festivalul „CHEI” al  UNMB la Ateneul Român din Bucureşti

Pe 6 aprilie, se deschide la Ateneul Român a 15-a ediţie a Festivalului „CHEI”, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București între 6 şi 12 aprilie 2024, în sălile bucureştene consacrate, dar şi în spaţiile proprii de concert şi spectacol

Orchestra „Concerto” dirijată de maestrul Leo Hussain va evolua la Ateneul Român pe 6 aprilie, ora 19:00, într-un concert extraordinar, susținut în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, având în program Uvertura academică, op. 80 şi Simfonia nr. 4, în mi minor, op. 98 de Johannes Brahms.

 

Bilete pe https://tockify.com/stagiune/detail/630/1712419200000?checkNarrow=false

 

Diana Moş, rector al UNMB : „Și în acest an – aniversar, dat fiindcă în octombrie Universitatea Națională de Muzică din București sărbătoreşte 160 de ani de existenţă – în cadrul festivalului „Chei”, oferim publicului spectacole variate, în care studenții noștri abordează genuri muzicale diverse, de la muzică simfonică, de operă, camerală, până la spectacole de jazz și muzică pop. Vă așteptăm cu mult drag și emoție și la finalul festivalului, la Gala Excelenței, să-i premiem pe studenții noștri cei mai merituoși și să ne exprimăm recunoștința față de profesorii noștri, maeștri dedicați artei muzicale și personalităţi cu autentic har pedagogic, care au edificat instituția noastră de învățământ muzical de-a lungul celor 160 de ani de existență.”

 

Festivalul „CHEI” aduce în fața publicului concerte excepționale sub semnul energiei tinereții și a strălucirii virtuozității. Pe 7 și pe 8 aprilie, festivalul continuă la Opera Națională din București, cu o Gală de operă susținută de orchestra „Universitaria” a UNMB, dirijată de maestrul Tiberiu Soare (pe 8 aprilie) și un recital de lied (pe 7 aprilie), o adevărată sărbătoare a artei lirice.

 

Bilete pe https://tickets.operanb.ro

 

Seria concertelor marca „CHEI” va continua cu mai multe evenimente care vor avea loc în incinta Universității Naționale de Muzică din București și în alte locuri din capitală: concerte corale, recitaluri, concertul orchestrei de Barockeri, concerte ale secțiilor jazz/muzică ușoară, concertul claselor de compoziție, spectacol de mișcare scenică, simpozion de muzicologie.

 

Cei mai valoroși studenți ai Universității Naționale de Muzică vor fi protagoniștii acestui festival, pregătind spectacole solo, spectacole de grup și prezentări ale cercetărilor lor, sub îndrumarea profesorilor de la clasă.

 

Detalii despre program se pot găsi pe site-ul UNMB, www.unmb.ro.

 

Înfiinţată în 1864 prin decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti are un rol istoric în constituirea şi dezvoltarea culturii muzicale din România. De-a lungul timpului, s-a numit succesiv: Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu, Academia de Muzică din Bucureşti şi, din ianuarie 2001 se numeşte Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. 

A XV-a ediție a Festivalului „CHEI” se va încheia vineri, 12 aprilie, cu Gala Excelenței.

În cadrul diverselor manifestări artistice și științifice ale UNMB este promovat de asemenea proiectul PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la învățământ artistic”.

×