x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ovidiu Lipan 'Ţăndărică', sărbătorit pe 18 noiembrie, la prima ediţie a Galei 'Stele Româneşti'

Ovidiu Lipan 'Ţăndărică', sărbătorit pe 18 noiembrie, la prima ediţie a Galei 'Stele Româneşti'

de Alex Revenco    |    13 Noi 2013   •   18:49
Ovidiu Lipan 'Ţăndărică', sărbătorit pe 18 noiembrie, la prima ediţie a Galei 'Stele Româneşti'

Luni, de la ora 19:30, la World Trade Center din Capitală, Ovidiu 'Ţăndărică' Lipan este sărbătorit cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate. Prima ediţie a Galei anuale 'Stele Româneşti' va cuprinde momente muzicale live, montaje audio-video, intervenţii ale oaspeţilor şi va dura aproximativ 90 de minute. Evenimentul, organizat de Cristina Chiriac de la World Trade Center şi co-organizat şi produs de Iza Rudolf de la Revolver, va fi înregistrat şi transmis ulterior de TVR, co- producător al manifestării. Au confirmat prezenţa la gală o serie  de personalităţi din lumea artistică, sportului sau politicului, printre care Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Cătălina Mustaţă, Magda Catone, Dan Chişu, Margareta Pîslaru, Florin Chilian, Ivan Patzaichin, Corina Ungureanu, Adina Buzatu, Doina Levintza, Liza Panait, Mircea Geoană. Potrivit organizatorilor, evenimentul anual Gala 'Stele Româneşti' este axat în exclusivitate pe omagierea unor mari personalităţi ale României, personalităţi cu o impresionantă carieră pentru care o reconfirmare a valorii incontestabile, în cadru aniversar, reprezintă un gest firesc şi necesar. Astfel, Gala urmăreşte să readucă în atenţia publică pe acei români de excepţie care au reprezentat şi reprezintă România în lume şi care au adus o contribuţie importantă în domeniul lor de activitate. Dacă iniţiativa Revolver/World Trade Center se va bucura de succes, Gala 'Stele Româneşti' ar putea deveni un eveniment bianual.

La Festivalul Club A, Ovidiu Lipan a devenit Ţăndărică

A fost remarcat ca toboşar- fenomen, cu Roşu şi Negru (Nancy Brandes, Liviu Tudan, Emil Trocan, Moby, fraţii Florin şi Geo Marcovici) la prima ediţie a Festivalului Club A, când Roşu şi Negru a 'ras tot', în competiţie cu cele mai bune formaţii din acea vreme, Sideral, Mondial, Chromatic sau Phoenix. Atunci, Roşu şi Negru a fost desemnat Cel mai bun grup, Brandes- Cel mai bun organist şi Lipan – cel mai bun toboşar. Atunci, Ovidiu a făcut un solo memorabil, cântând - în premieră la noi - cu două tobe mari. Au urmat trei decenii alături de grupul Phoenix, cu albume memorabile (“Cantafabule”, “SymPhoenix”) şi nenumărate concerte în ţară şi străinătate. În Germania a colaborat cu faimosul grup de rock progresiv Eloy, a cântat (şi înregistrat) cu Madhouse, Rated X, Live Station Company. A avut o remarcabilă carieră solo (materializată în albumele Visul Toboşarului, Renaşterea, Aniversare, Bachiţa, Getica, La Passion, Iskander) şi un număr impresionat de colaborări, cu artişti din sfere diferite, de la jazz, rock sau populară la world music. A cântat alături de Orchestra Sile Dinicu, Orchestra Radiodifuziunii Române, Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe, Marius Mihalache, Corneliu Stroe, Margareta Pâslaru, Rona Hartner, Fanfara 10 Prăjini, Stelu Enache şi mulţi, mulţi alţii. A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (pentru propria activitate) şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer (cu Phoenix), de care este foarte mândru. “Dacă până acum am renăscut de fiecare dată, luând-o mereu de la capăt, pentru proiectele viitoare vreau să folosesc întreaga experienţă acumulată pentru a atinge nivelul următor”


×
Subiecte în articol: lipan tandarica