x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Patricia Kaas: “Suntem în aceeaşi belea!”

Patricia Kaas: “Suntem în aceeaşi belea!”

de Dana Cobuz    |    28 Mai 2009   •   00:00
Patricia Kaas: “Suntem în aceeaşi belea!”

"Bine-aţi venit la Kabaret!" este replica favorită a Patriciei Kaas. Turneul de promovare al ultimului său album include şi o oprire la Bucureşti, la 14 iunie. Despre noul ei show şi nu numai, Patricia Kaas ne-a vorbit într-un interviu în exclusivitate pentru Jurnalul Naţional.

Pentru Patricia Kaas, Rusia este a doua patrie. Iată una din explicaţiile insistenţei francezilor de a fi reprezentaţi la Eurovision 2009 de marea artistă. În timp ce toată lumea a fost dezamăgită că Franţa s-a clasat doar pe locul 8, Patricia a fost fericită că a interpretat bine un cântec trist, singură, pe marea scenă moscovită.

 

Jurnalul Naţional: România pare una din destinaţiile est-europene pe care o preferaţi. De dragul publicului sau a marketingului?
Patricia Kaas: Dacă răspund "marketing", ce veţi crede despre mine? Ador să cânt în locurile în care oamenii iubesc muzica mea, iar în România simt că se întâmplă acest lucru!

 

Ce vă amintiţi din vizitele anterioare în România?
Grija şi dragostea pe care mi le-au arătat românii.

 

De ce aţi abandonat actoria după rolul din "And Now... Ladies and Gentlemen"?
Meseria mea este să cânt, nu să joc în filme. Admiratorii mei se aşteaptă să continuu să cânt!

 

Ce ne puteţi spune despre primul dumneavoastră loc de muncă, pe când aveaţi doar 13 ani - cabaretul "Rumpelkammer" din Sarrebruck (Germania)?
Eram un copil, m-am simţit binecuvântată să cânt în acel cabaret. Îmi amintesc mirosul de ţigară şi că îmi plăcea foarte mult acel loc.

 

Există vreo asemănare între conceptul de cabaret şi viaţa din zilele noastre?
Cred că oamenii din anii '30 erau mult mai creativi. În termeni de criză, da, există o asemănare. Suntem în aceeaşi belea!

 

Care este povestea din spatele "Kabaret"-ului dvs?
Ideea mea a fost să creez un spectacol elegant, foarte pasional şi creativ: artişti de la George Wilson (teatru), Regis Obadia (un mare coregraf), până la regizori de film, dansatori şi instrumentiştii mei, toţi sunt îmbrăcaţi cu haine de la casa de modă Lanvin. Cui îi pasă de costul acestui show? Sunt banii mei şi prefer să-i cheltuiesc pentru fanii mei în loc să-i dau pe elicoptere sau pe iahturi!

 

Pe ce continent v-aţi petrecut cel mai mult timp în turnee?
Europa este destinaţia mea preferată, dar am fost şi în China, Coreea, Japonia. Am cântat la New York şi la Cernobîl, în Kosovo chiar în timpul războiului, iar Rusia este a doua mea patrie. Sunt un om foarte norocos.

 

Cariera dumneavoastră arată ca un lung lanţ de succese. Care sunt totuşi verigile slabe?
Nu ştiu, sincer! Mă simt binecuvântată cu o asemenea carieră. Chiar şi la concursul Eurovision din acest an, toată lumea a fost dezamăgită, mai puţin eu: am cântat în franceză, singură pe scenă, un cântec foarte trist. Şi totuşi am terminat pe locul al 8-lea. Wow!

Care a fost cel mai impresionant compliment pe care l-aţi primit pentru vocea dumneavoastră atât de specială?
Lumea mă întreabă: Câte ţigări fumezi zilnic? Răspunsul este: Nici o ţigară!

 

Aveţi vreun vers favorit din cântecele pe care le interpretaţi?
"Entrer dans la lumière, comme un insecte fou" ("Să intri în lumină ca o insectă nebună"). "Les hommes qui passent" ("Bărbaţii care trec"). "Et s'il Fallait le faire, j'arrêterai la Terre" ("O să opresc Pământul, dacă trebuie s-o fac"). Multe versuri frumoase, graţie textierilor care
le-au scris pentru mine!

 

Sunteţi o visătoare? V-aţi transformat multe vise în realitate?
Nu sunt o visătoare, dar toate visele mele au devenit realitate.

 

Ce nu vă place la propria persoană?
Sunt prea timidă!

 

Care a fost acel "ceva" care v-a determinat să mergeţi la Eurovision în numele Franţei?
Mândria de a reprezenta patria mea în Rusia, ţară care mă iubeşte atât de mult!

 

Aţi crezut în succesul piesei "Et s'il fallait le faire"?
Aceasta este poate cea mai frumoasă piesă pe care am cântat-o vreodată! În timp va deveni o melodie "clasică"!

 

Credeţi că locul 8, obţinut la Eurovision, se datorează mai mult celebrităţii dumneavoastră decât valorii cântecului?
Din punct de vedere al compoziţiei, locul 8 este o poziţie bună, pentru că e vorba de un cântec trist. Dacă privim lucrurile din perspectiva celebrităţii de care mă bucur, locul 8 este o poziţie rea. Din perspectiva acestui concurs special, care este Eurovision, locul 8 este incredibil! Notele juriului m-au clasat pe locul 4 şi pot fi mândră de asta!


Bucureşti: 14 iunie
Patricia Kaas a început turneul de promovare a albumului "Kabaret" anul trecut, în Franţa, având programate 170 de spectacole în Europa, America de Nord şi Asia. În săptămânile care urmează, spectacolul "Kabaret" va ajunge în Ucraina, Franţa, Turcia, Bulgaria, România, Polonia şi Luxemburg. La bucureşti, Patricia Kaas va cânta la 14 iunie, la Sala Palatului. Biletele pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim, la magazinele Germanos din toată ţara, la Casa de bilete a Sălii Palatului, şi online, pe www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro şi www.Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 435 de lei (Categoria I), 325 de lei (Categoria a II-a), 215 lei (Categoria a III-a), 150 lei (Categoria a IV-a) şi 110 lei (Categoria a V-a).

×
Subiecte în articol: locul muzica