x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paula Seling a reuşit prima la Universitatea de Muzică din Bucureşti

Paula Seling a reuşit prima la Universitatea de Muzică din Bucureşti

11 Sep 2013   •   16:14
Paula Seling a reuşit prima la Universitatea de Muzică din Bucureşti

Anul acesta, examenul de admitere care s-a desfăşurat recent le-a oferit profesorilor de la Universitatea de Muzică «George Enescu» din Bucureşti o surpriză de proporţii. Printre candidaţi au identificat-o pe... Paula Seling. Au recunoscut-o cu uşurinţă, dar cu stupefacţie. Maniera desăvârşită de interpretare, compoziţiile proprii lansate în ultimii ani, cunoştintele teoretice şi practice dovedite public în nenumărate rânduri, toate erau de natură să te facă să crezi că studiile ei trebuie să fi fost deja încununate cu o diplomă de «conservator». La examenul de aptitudini, comisia i-a acordat, fără nici o ezitare, nota 10. Prezenţa ei la toate examenele a probat acelaşi profesionalism cu care ne-a obişnuit şi rezultatul a fost o unanimă recunoaştere: media 9,84 a determinat poziţionarea ei pe primul loc.

O altă prezenţă specială la acelaşi examen a fost cea a lui Cristian Faur, compozitor cu calităţi binecunoscute atât în plan intern, cât şi internaţional. Evident, şi el a trecut cu bine examenul, pe o poziţie fruntaşă.

Coincidenţa face ca – în ani diferiţi – şi Cristian Faur (în calitate de compozitor) şi Paula Seling (în calitate de interpretă) să se clasifice pe locul 3 în competiţia muzicală europeană. Poate ar fi o idee că, după victoria în admitere, proaspeţii studenţi să îşi unească forţele pentru a aduce titlul suprem în România într-un viitor cât mai apropiat.


×