x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Plai Fest, a şasea ediţie

Plai Fest, a şasea ediţie

de Alex Revenco    |    29 Aug 2011   •   21:00
Plai Fest, a şasea ediţie

Intre 16 si 18 septembrie, la Muzeul Satului Banatean Ti­mi­soa­ra, in ca­drul Festivalul Plai vor fi pro­iectate pa­tru do­cu­men­ta­re unice, ce ne trans­pun in spatiile si culturile muzicale di­verse ale Asiei de sud-est. Este vorba despre filmele Laya Project (foto), Voice Over the Bridge-Pa­kistan, Af­gha­nis­tan, Breaking the Silence – Afghanistan si Mariza and the Story of Fado – Portugalia. Laya Project este un documentar produs de Earth Sync, in colaborare cu Boo Films (Malaezia) si Clementine Studios (India), regizat de Harold Monfils.

Earth Sync este o companie fondata in 2004, in sudul Indiei, creatoarea unor productii audio-vizuale de inalta calitate: documentare, albume, concerte si proiecte unicat.

Laya Project, un documentar premiat la prestigioase festivaluri internationale (New York International Film Festival, Byron Bay Film Festival – Australia, Zanzibar International Film Festival – Tanzania, Ima­gi­naria Film Festival – Italia), este de fapt o calatorie prin muzica, o cele­brare a vietii, fiind dedicat supravietuitorilor din regiunile afectate de tsu­na­mi in decembrie 2004: India, Indonezia, Sri Lanka, Thailanda, Maldive si Myanmar.

Timp de doi ani, producatorii au calatorit prin comunitatile acestor tari, au patruns adanc in cultura Asiei de sud-est, elemente din folclorul acestor popoare, muzica religioasa si traditionala. Astfel a aparut Laya Project, un cumul de traditii muzicale, dar si secvente muzicale foarte rare, docu­mentate pentru prima oara in acest proiect. Fiind 'o combinatie izbitor de frumoasa intre exotic si familiar' (scrie Roots Magazine), acest documentar este prezentat in diferite festivaluri ale lumii.

×
Subiecte în articol: muzica