x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO - Posturi de radio americane vor transmite miercuri simultan una dintre cele mai celebre piese a lui Prince

VIDEO - Posturi de radio americane vor transmite miercuri simultan una dintre cele mai celebre piese a lui Prince

04 Mai 2016   •   22:10

Mai multe staţii de radio americane au programat difuzarea simultană miercuri a baladei lui Prince "Nothing compares to you", pentru a aduce un omagiu cântăreţului recent dispărut. The Current, un post radiofonic din Minnesota (nord), stat în care s-a născut şi locuia solistul, a avut iniţiativa acestei difuzări simultane, la ora locală 17:00 (22:07 GMT), relatează AFP.

Ora a fost stabilită în funcţie de primul vers al piesei din 1985, "It's been seven hours and 13 days since you took your love away" (Au trecut şapte ore şi 13 zile de când ai luat dragostea cu tine). Timpul corespunde cu perioada scursă de la moartea bruscă a cântăreţului de 57 de ani, din motive încă necunoscute.

Postul de radio le-a recomandat fanilor lui Prince să îl omagieze pe reţelele de socializare la aceeaşi oră, adăugând #NothingCompares2U la postările lor. "Sperăm ca, oriunde s-ar afla fanii lui Prince şi indiferent de postul de radio pe care îl ascultă, să îşi rezerve un minut să asculte şi să îşi aducă aminte de geniul şi de talentul lui artistic", a scris Jim McGuinn, director de programe, pe blogul postului The Current.

Potrivit lui, mai multe posturi mari de radio se vor alătura acestui omagiu pe calea undelor, difuzând şi ele piesa propusă. Cântecul a ajuns hit internaţional în 1990, când a fost reluat de Sinead O'Connor, care a schimbat primul vers în "şapte ore şi 15 zile", încheie AFP. AGERPRES

Prince - Nothing compares to you

×
Subiecte în articol: prince nothing compares to you