x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noua stagiune a Teatrului de Operetă

Noua stagiune a Teatrului de Operetă

de Maria Coman    |    08 Oct 2015   •   18:27
Noua stagiune a Teatrului de Operetă

Stagiunea 2015-2016 a Teatrului de Opereta si Musical ,,Ion Dacian” se deschide cu celebrarea a 65 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Pe tot parcursul lunii viitoare vor avea loc manifestări dedicate publicului de toate vârstele.


De asemenea, tot în această stagiune vor fi mai multe reprezentaţii ale musicalului ,,Fantoma de la Operă”, în regia lui Stephen Barlow, a operetei ,,Silvia” (regia: Kerenyi Miklos Gabor - Kero) şi ale spectacolelor-colaj,, Dolce Vita” (regia: Dragoș Galgoțiu) și ,,Paris, mon amour” (regia: Răzvan Ioan Dincă)
„Paris, mon Amour” are la bază unele dintre cele mai frumoase șansonete franțuzești. O odă adusă Parisului și muzicienilor care i-au cântat farmecul discret, spectacolul stă mărturie acestui melanj de melancolie reprimată și frivolitate exuberantă care caracterizează Parisul fremătând de viață – oraș al poeților și al pictorilor, al florăreselor și al artiștilor de stradă, al mimilor și al saltimbancilor.
„Fantoma de la Operă” este una dintre cele mai cunoscute producții muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă și astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori și încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producție de la Broadway, depășind recordul de 7486 de reprezentații stabilit de musicalul „Cats”.

In luna decembrie, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” va organiza cea de-a treia ediție a Festivalului Povești pentru Copii si oameni mari, un eveniment  care va reuni concerte de colinde, ateliere și expoziții menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului. Totodata, festivalul are o importantă componentă socială, adresându-se mai ales copiilor din medii defavorizate sau cu dizabilități și are drept scop facilitarea accesului acestora la activități culturale. La primele doua editii au participat in total aproximativ 10.000 de copii din București și localitățile apropiate. 

×