x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Protest muzical al lui Roger Waters împotriva deciziei lui Donald Trump privind statul Ierusalimul

Protest muzical al lui Roger Waters împotriva deciziei lui Donald Trump privind statul Ierusalimul

15 Mar 2018   •   12:49
Protest muzical al lui Roger Waters împotriva deciziei lui Donald Trump privind statul Ierusalimul
Sursa foto: Brennan Schnell

Fostul membru fondator al Pink Floyd şi star al muzicii rock Roger Waters a făcut echipă cu artiştii din Le Trio Joubran, cel mai celebru grup palestinian de muzică tradiţională, pentru lansarea unui nou cântec, "Supremacy", scris în replică la recunoaşterea de către Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează AFP miercuri. 

În sunet de oud, instrument cu corzi asemănător lăutei, rockerul britanic recită o traducere în engleză din eminentul poet palestinian Mahmoud Darwish. Versurile declamate de Roger Waters sunt cele din "Discursul indianului roşu", un poem care face o paralelă între amerindieni şi palestinieni. 

Roger Waters a mai făcut apel şi în trecut la boicotarea Israelului. Le Trio Joubran a afirmat luni, pe pagina sa de Facebook, că "Supremacy" este un răspuns dat lui Donald Trump, într-un mesaj însoţit de hashtag-uri potrivit cărora "Ierusalimul este capitala Palestinei". 

Preşedintele american Donald Trump şi-a anunţat la 6 decembrie decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, renunţând la o poziţie de zeci de ani a diplomaţiei americane şi a comunităţii internaţionale. 

Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, capitala statului la care aspiră, notează AFP.

AGERPRES

×