x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Queensryche, cu La Tore solist vocal, îşi lansează noul album în Turbohalle

Queensryche, cu La Tore solist vocal, îşi lansează noul album în Turbohalle

de Alex Revenco    |    16 Sep 2013   •   17:07
Queensryche, cu La Tore solist vocal, îşi lansează noul album în Turbohalle

Noul album semnat de muzicienii americani, intitulat “Queensryche” va fi lansat oficial în România pe 20 octombrie 2013, cu ocazia unui concert special pe care formaţia îl va susţine la Turbohalle din Bucuresti.

După cum se ştie, anul trecut solistul Geoff Tate a fost concediat şi în locul lui a venit Todd La Tore. La începutul verii, a apărut “Queesryche”, primul album cu La Tore dar nici Geoff Tate n-a stat degeaba şi a scos  albumul "Frequency Unknown", sub titulatura Geoff Tate's Queensryche. (De altfel cele două “părţi” sunt în proces asupra dreptului de a-şi spune Queensryche).
Spre deosebire de discul “Queensryche” (cu La Tore), apreciat de publicaţiile de specialitate dar şi de public (cu vânzări de 13.600 de exemplare în SUA, în prima săptămână de la apariţie), albumul lui Tate a fost făcut zob (sorry Vlase!) de specialişti şi a înregistrat doar 5.000 de exemplare vândute, în acelaşi interval.

La Bucureşti, Queensryche va avea propriul stand de merchandise, unde se vor găsi atât noul album cât şi tricouri etc. Revenind la concert, organizat de Promusic Events şi Maximum Rock Magazin în colaborare cu Xlab Solutions (producător Nelu Brînduşan), încă se mai găsesc ultimele bilete la preţul promoţional de 89 de lei. După epuizarea acestora, biletele la Queensryche vor fi 98 de lei până pe 30 septembrie, 115 lei între 1 şi 19 octombrie, 125 lei - în ziua concertului disponibile în reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Carturesti & Humanitas şi online pe www.eventim.ro. Pe 20 octombrie, biletele vor putea fi cumpărate doar de la intrarea in Turbohalle. Fanii devotaţi ai formaţiei trebuie să ştie că din cele 20 de bilete VIP (250 lei)- ce includ Pass VIP, meet & greet cu formaţia, autografe, poze cu formaţia, afiş concert color) au mai rămas doar câteva.

Considerat unul dintre fondatorii metalului progresiv modern, legendarul grup Queensryche s-a înfiinţat în 1982, în formula Geoff Tate - voce, Chris DeGarmo - chitară, Michael Wilton - chitară, Eddie Jackson - bass şi Scott Rockenfield – tobe, ultimii trei fiind şi acum 'pe baricade'. "Operation: Mindcrime" (realizat în 1988) este considerat şi astăzi un album de referinţă   al genului progresiv dar şi un "manual" sonor pentru formaţiile care vor să se dedice metalului progresiv.
După douăsprezece albume de succes, (ultimul fiind "Dedicated Chaos"- 2011) cei de la Queensryche revin în România într-o formulă echilibrată şi mai  puternici ca niciodată. Iată ce a declarat toboşarul Scott Rockenfield: “..Când ajugem în România se întamplă ceva special. Ne simţim binecuvântaţi. Cei mai mulţi oameni pe care îi cunosc n-au ieşit din State, aşa că este o mare şansă pentru noi să putem călători atât de departe cu muzica noastră”.)



×
Subiecte în articol: Queensryche