x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rezident Ex - Primul concert, pe 5 august, la Folk You

Rezident Ex - Primul concert, pe 5 august, la Folk You

de Alex Revenco    |    13 Mai 2012   •   15:49
Rezident Ex - Primul concert, pe 5 august, la Folk You

Este alcatuit din, de la stanga la dreapta, Adrian Popescu (chitara, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) stabilit la Paris, Christian Podratzky (bass), Berlin, Ovidiu Ioncu Kempes (voce), Brisbane, Australia, Matthias Lange (chitara), Hamburg, Florin Cvasa (percutie), Timisoara, Tavi Iepan (chitara) Hamburg.

Dupa cum se vede, din Rezident Ex fac parte trei fosti componenti ai grupului Cargo: Tavi Iepan, membru fondator, Adi Popescu -a venit dupa plecarea lui Iepan, aproape in acelasi timp cu Kempes. Acestia impreuna cu Podratzky, Lange & Cvasa au inregistrat albumul de debut, ce urmeaza sa apara in cursul acestui an.
Discul va contine piese vechi- unele compuse de Iepan si aparute pe primul album ('Brigadierii', 'Buletin de Stiri', 'Povestiri din Gara'), altele, din prima perioada Cargo, semnate tot de Iepan dar neaparute pana acum ('Iarna', 'Inchis, caz de boala', 'Camera viselor', 'Fotografia') plus doua piese noi, in spiritul acelei perioade, compuse special pentru vocea lui Kempes.

Pentru Tavi, Ovidiu si Adi, acest disc reprezinta finalul unei perioade care a reprezentat o parte importanta din cariera lor muzicala si inceputul uneia noi. In paralel, se lucreaza la cel de- al doilea album, la care isi aduc contributia toti cei din Rezident Ex si este programat sa apara in 2013.

Daca primul disc este un fel de 'la revedere Cargo', cel de-al doilea va fi unul modern, ce va reflecta experienta muzicala a tuturor componentilor. Iata ce spune Kempes: "Cea mai misto amintire pe care o am de la inregistrarea albumului pe care il pregatim acum este reintalnirea cu Tavi Iepan, dupa 20 de ani. Nu am fost in aceeasi perioada la Cargo, dar i-am cantat multe piese. Le veti regasi pe noul album, pe unele le cunoasteti deja, pe altele nu. Primele grupuri in care a cantat Tavi Iepan au fost Autostop, Progresiv Tm si Metamorf, grup din care a facut parte si Adi Popescu. A fondat Cargo impreuna cu Adi Barar in 1986, iar hiturile Povestiri din gara, Buletin de stiri si Brigadierii sunt compuse de Tavi...'

"Tavi Iepan a fondat Cargo, impreuna cu Adi Barar iar 'Povestiri din gara', 'Buletin de stiri' si 'Brigadierii' sunt compuse de el. Nu am fost in aceeasi perioada in Cargo, dar i-am cantat multe piese'
Kempes

×