x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rockin’ Transilvania: Jon Oliva’s Pain

Rockin’ Transilvania: Jon Oliva’s Pain

de Alex Revenco    |    14 Iun 2009   •   00:00
Rockin’ Transilvania: Jon Oliva’s Pain
Sursa foto: Recitalul grupului american Jon Oliva’s Pain cuprinde şi piese de succes din repertoriul Savatage/Rockin’ Transilvania

Este proiectul solo al muzicianului Jon Oliva, binecunoscut în întreaga lume pentru că a înfiinţat Savatage. Turneul european al grupului american include şi România, Jon Oliva's Pain urmând să cânte astăzi la Sibiu, la Rockin' Transilvania ediţia a II-a.



Jon Oliva's Pain este proiectul solo al muzicianului Jon Oliva, binecunoscut în întreaga lume datorită celebrului grup Savatage, pe care l-a înfiinţat la începutul anilor '80 împreună cu fratele său, chitaristul Criss Oliva. După decesul lui Criss, într-un tragic accident rutier, în 1993, Jon Oliva a mai rămas în Savatage timp de trei ani.

Apoi, el a pus bazele unui nou proiect, Trans-Siberian Orchestra, o combinaţie de rock simfonic, metal progresiv şi elemente de muzică clasică care a înregistrat un mare succes. În 2003, Jon Oliva a înfiinţat un nou grup, intitulat iniţial The Jon Oliva Project, şi mai târziu Jon Oliva's Pain.

Aflat pentru prima dată în România, Jon Oliva promite spectatorilor un show de excepţie, din care nu vor lipsi piese de succes din repertoriul Savatage. Rockin' Transilvania este un eveniment organizat de Asociaţia Rockin' Transilvania şi co-finanţat de Consiliul Local prin Primăria şi Casa de Cultură din Sibiu.

×
Subiecte în articol: muzica oliva jon oliva