x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rockstadt Extreme Fest, metale grele pe săturate

Rockstadt Extreme Fest, metale grele pe săturate

de Alex Revenco    |    02 Sep 2013   •   19:57
Rockstadt Extreme Fest, metale grele pe săturate
Sursa foto: Primordial
Aproape 4000 de spectatori din ţară şi străinătate au urmărit 23 de formaţii
Istoria acestei ediţii s-a scris la poalele Cetăţii Râşnov, unde au venit fani ai metalului extrem din întreaga ţară dar şi din Polonia, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova (ceva obişnuit) precum şi din Statele Unite, Brazilia, Mexic, Australia, Irlanda, Franţa! Chiar dacă nu toţi au putut veni de joi (dedicată exclusiv celor mai reprezentative nume ale scenei metal din România) s-a observat că lumea a venit pentru toate cele trei zile. Fanii erau împărţiţi între Last Hope, Decapitated, Septicflesh sau Naplam Death însă de fiecare dată, cei care au închis seara au demonstrat că nu degeaba au fost desemnaţi headineri. Cea mai densă zi a fost vineri, când Last Hope din Bulgaria a convins din nou cu un recital devastator de hardcore brutal şi cu un gest deosebit, înnodând steagul României cu cel al Bulgariei. Apoi Napalm Death ne-a încântat cu un show extrem de consistent, apogeul fiind atins de Gojira. Francezii au oferit un show fulminant, răsplătit cu urale de un public plin de entuziasm. După brazilienii de la Krow, Textures din Olanda şi Septicflesh din Grecia, seara de sâmbătă şi festivalul a fost 'închis' de Primordial din Republica Irlanda. Cu un solist vocal (Alan Averill) de senzaţie, Primordial ne-a încântat atât cu muzica de inspiraţie celtică cât şi cu mesajele textelor. Printre cele mai impresionante piese Primordial s-au numărat No Grave Deep Enough, Bloodied Yet Unbowed, The Coffin Ships şi Empire Falls.

Trebuie menţionată grija organizatorilor pentru ca festivalul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Deşi erau mii de oameni, nu s-a stat la coadă nici la jetoane nici la bere sau mâncare. Mai mult, la Râşnov s-a demonstrat că se poate rezolva problema ca apa chioară să nu aibă acelaşi preţ cu berea, cu două feluri de jetoane (albastru- 5 lei, alb- 2,50 lei). O altă plăcută surpriză s-a petrecut în ultima zi de festival, între recitalurile grupurilor Septicflesh şi Primordial. Atunci, în zona de merchandise, trupa Hypnosis a oferit spectacolul pirotehnic 'Industrial Opera', pe muzica Rammstein. Ediţia viitoare a Rockstadt Extreme Fest va avea loc între 14 şi 16 august 2014, tot la Râşnov, primul nume anunţat fiind Katatonia. Până duminică, 8 septembrie, abonamentele se pot achiziţiona la preţul promoţional de 70 de lei. După această dată preţurile vor fi urmatoarele: între 9 septembrie şi 31 decembrie 2013- 100 de lei. Între 1 ianuarie 2014 şi 13 iulie 2014- 130 lei; între 14 iulie şi 16 august 2014- 150 de lei. Biletele
VIP Backstage sunt 250 lei şi presupun acces în spatele scenei, întâlnire şi poze cu artiştii, tricoul festivalului plus un abonament pentru ediţia din 2015.

Prima ediţie a festivalului de la Râşnov a fost organizată de Kompas Events şi Asociaţia Club Rockstadt, cu sprijinul decisiv al sponsorilor, al Primăriei Râşnov şi al autorităţilor locale.
_______________________________

Fotografii de Alex Csiki

×