x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica România, a şasea din prima semifinală Eurovision!

România, a şasea din prima semifinală Eurovision!

de Dana Andronie    |    22 Mai 2012   •   11:28
România, a şasea din prima semifinală Eurovision!

In aceasta seara, de la ora 22:00, se da startul celei de-a 57-a editie a concursului Eurovision. Mandinga (foto) va fi numarul sase din prima semifinala de la Baku.

Aproximativ 25.000 de spectatori sunt asteptati sa urmareasca evolutia celor 18 tari din Baku Crystal Hall, plus peste o suta de milioane de telespectatori se vor afla in fata televizoarelor. Spectacolul va fi transmis in direct de TVR 1 si TVR International, dar si in format high definition pe TVR HD.

“De cum am ajuns in Azerbaijan am simtit ca Romania este printre favoritele concursului din acest an, bucurandu-se de o atentie speciala din partea presei internationale – a declarat seful delegatiei, Dan Manoliu. Am senzatia ca ne-am mai intalnit cu o atitudine atat de pozitiva doar in 2006, cand am fost cu Mihai Traistariu in Grecia'. Repetitiile au fost urmate numai de cuvinte de lauda, lumina a fost excleneta, show-ul perfect, iar Elena Ionescu este in voce! Ar fi minunat ca si in concurs sa iasa totul asa cum a fost pregatit. “Vom avea flacari, artificii si cadre dinamice', promite Manoliu. “Cred ca anul acesta vom intra intre primii cinci in finala si avem o sansa sa castigam concursul', a mai grait seful de delegatie. Curajoasa declaratie! Si ambasadorul roman la Baku, Daniel Cristian Ciobanu, a dat de stire ca Romania s-ar putea trezi cu medalia de aur.

Insa, casele de pariuri coteaza Suedia cu cele mai mari sanse de a castiga editia din acest an. Desi are sanse de a dovedi prima semifinala, Romania nu se afla si printre favoritele pentru finala Eurovision, din 26 mai.

Totusi presa internationala ii vede pe romani capabili sa aduca Eurovisionul la Bucuresti. Depinde foarte mult de cum se vor prezenta in aceasta seara, mai urmeaza apoi si finala in care Mandinga trebuie sa profite de toate artificiile din dotare pentru a-i convinge pe europenii sceptici ca Romania merita un loc de podium. Sa nu uitam ca la Eurovision vecinii se voteaza intre ei, iar show-ul din culise poate lua caimacul show-ului de pe scena. E bine ca ne vedem invingatori, ca avem incredere in noi, ca ne cunoastem valoarea, dar sa dam si dovada de intelepciune, sa asteptam totusi ca jocul sa inceapa... Si apoi sa vedem daca ne-a mai ramas grai pentru a ne lauda cu ce loc ne-am pricopsit. HAI ROMaNIA! (Dana Andronie)

Locul I in opinia presei internationale

Pentru a treia zi consecutiv, Romania conduce in topul preferintelor jurnalistilor acreditati la Eurovision. Acestia, alaturi de membrii delegatiilor, au posibilitatea sa voteze, cu ajutorul legitimatiei, tara preferata la un panou amplasat in centrul de presa de la Baku Crystal Hall. Daca in ultimele zile, Romania a ocupat fie locul intai, fie pozitia a doua, de trei zile Mandinga a reusit sa-si devanseze concurentii din prima semifinala, fiind urmata de Grecia si Rusia. Votul din centrul de presa nu influenteaza in niciun fel rezultatele concursului Eurovision, dar ofera un indiciu privind modul in care sunt vazute piesele de catre specialisti.

Ordinea intrarii in concurs in prima semifinala Eurovision

1. Muntenegru: Rambo Amadeus - Euro Neuro

2. Islanada: Greta Salóme & Jónsi - Never Forget

3. Grecia: Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac

4. Lituania: Anmary - Beautiful Song

5. Albania: Rona Nishliu - Suus

6. Romania: Mandinga - Zaleilah

7. Elevetia: Sinplus - Unbreakable

8.Belgia: Iris - Would You

9. Finlanda: Pernilla - När Jag Blundar

10. Israel: Izabo - Time

11. San Marino: Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)

12. Cipru: Ivi Adamou - La La Love

13. Danemarca: Soluna Samay - Should've Known Better

14. Rusia: Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

15. Ungaria: Compact Disco - Sound Of Our Hearts

16. Austria: Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo

17. Moldova: Pasha Parfeny - Lautar

18. Irlanda: Jedward - Waterline

×