x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rona Hartner, "prinţesa Balcanilor”, votează în Franţa

Rona Hartner, "prinţesa Balcanilor”, votează în Franţa

de Marina Constantinoiu    |    22 Mar 2012   •   14:00
Rona Hartner, "prinţesa Balcanilor”, votează în Franţa

Festivalul francez La Motte des Fees, care incepe sambata la Matha, se doreste un omagiu adus Balcanilor, avand-o ca vedeta pe actrita romano-franceza Rona Hartner. Cotidianul Sud-Ouest prefateaza festivalul cu un interviu acordat de talentata actrita, pictorita si cantareata, despre care subliniaza ca este pe scena asa cum este in filmul "Gadjo Dilo', realizat in 1997: cu o energie iesita din comun, de nestavilit.

Intrebata de autorul interviului care crede ca este viziunea francezilor despre acest colt de Europa, Rona Hartner a raspuns, facand o referire si la Romania:'Muzica Balcanilor cunoaste o notorietate crescanda. Muzica noastra te face sa visezi. Cat despre imaginea Romaniei... Romanii sunt cam mult stigmatizati, dar eu nu vreau sa pun toti francezii in aceeasi oala, exista o gramada de oameni care stiu cum stau lucrurile si care cunosc cu adevarat Romania, se intereseaza, in fond nici nu e departe Romania'.

Rona Hartner a obtinut in 2010 si cetatenia franceza. Anul acesta, in aprilie, in Franta vor avea loc alegeri prezidentiale, iar jurnalistii de la Sud-Ouest au vrut sa afle de la actrita cu cine va vota. "Este pentru prima oara cand voi putea vota in Franta. Voi merge la vot, dar sunt in ceata total. Habar nu am pentru cine sa votez. Oricum, nu voi vota extrema-stanga, nici extrema-dreapta', a marturisit aceasta.

Cat despre proiecte, ele exista: in octombrie va lansa un CD cu DJ Tagada, doua melodii vor iesi in urmatoarele zile. Dupa CD-ul din octombrie, va urma altul, "un pic mai SF', dupa cum spune Rona. "Va fi un gospel balcanic. Eu sunt credincioasa, va fi un disc care va marturisi credinta mea, dar cu nebunia balcanica de rigoare. Dumnezeu este dansul, Dumnezeu este o sarbatoare', afirma aceasta.

×
Subiecte în articol: rona hartner