x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rotting Christ, a doua trupă confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2014

Rotting Christ, a doua trupă confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2014

15 Sep 2013   •   19:16
Rotting Christ, a doua trupă confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2014

La Rockstadt Extreme Fest 2014 ştim deja că va veni şi grupul suedez Katatonia
După o carieră de peste 25 de ani, Rotting Christ a devenit un nume de legendă în zona black metal.
Grecii au evoluat mereu lansând unsprezece albume long play, de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală.
Înfiinţat în 1987, grupul a făcut pasul decisiv spre scena de metal extrem în 1993, când a lansat albumul “Thy Mighty Contract”, considerat un disc de referinţă al genului, la nivel internaţional.
Albumul “Theogonia”, lansat în 2007, este un reper în existenţa trupei, deoarece marchează reorientarea formaţiei spre un black metal de atmosferă.
În 2010 Rotting Christ lansează albumul conceptual “Aeolia”, inspirat din rădăcinile culturale greceşti şi particularizat de colaborarea, inedită, cu un cor feminin al cărui repertoriu este compus din cântece de jale.
Anul acesta a adus fanilor formaţiei un nou motiv de bucurie prin lansarea albumului “Kataton Daimona Eaytoy”, un material multicultural, ce înglobează incursiuni sonore inspirate de civilizaţia incaşă, de cea maiaşă, de cultura popoarelor slave şi, nu în ultimul rând, mitologia elenă. Albumul, ce include un cover remarcabil după binecunoscutul cântec/ blestem “Cine iubeşte şi lasă”, lansat de Maria Tănase, este o incursiune în lumea fascinantă a civilizaţiilor şi a aspectelor oculte ce izvorăsc din latura întunecată a fiecăreia dintre ele.

Până pe 31 decembrie, 100 de lei abonamentul

De o astfel de incursiune vor avea parte şi cei care vor participa la Rockstadt Extreme Fest 2014. Singurul festival de metal extrem din România, va avea loc în perioada 14 – 16 august, la Râşnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja în vânzare, la următoarele preţuri: 100 de lei- până pe 31 decembrie 2013; 130 de lei- între 1 ianuarie 2014 şi 13 iulie 2014; 150 de lei- între 14 iulie şi 16 august 2014. Abonamentele VIP Backstage, ce includ: acces backstage, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului sunt 250 de lei. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se găsesc în reţeaua Biletoo,  punctele de vânzare fiind la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), librăria Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi online, la Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, IaBilet.ro, Metalhead.ro/bilete.



×