x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sergio Mendes aduce bossa nova în Vamă

Sergio Mendes aduce bossa nova în Vamă

de Alex Revenco    |    30 Mai 2012   •   17:58
Sergio Mendes aduce bossa nova în Vamă

Contestat in ultima vreme, spiritul Vamii Vechi de altadata are toate sansele sa reinvie cu prilejul unei manifestari muzicale de tinuta, Festivalul International Freedom Jazz, proiectat sa aiba loc pe parcursul a trei zile, din 19 pana in 21 iulie, la Marina Park, in Vama Veche. Afisul evenimentului nu numai ca prezinta nume consacrate ale jazz-ului international dar sI o mare varietate de stiluri: 'greii' jazz rockului american- Blood, Sweat & Tears, jazz fusion cu Larry Coryell sI invitatul sau Philip Catherine - care a cantat in legendarul grup Focus sau bossa nova & funk jazz cu Sergio Mendes and Orchestra.

In fiecare dintre cele trei seri se asteapta intre 4 sI 5.000 de spectatori, dintre care, un mare numar vor fi iubitori de jazz de peste hotare. Un element de originalitate al proiectului il reprezinta workshop-urile ce urmeaza sa se organizeze pe intreaga durata a festivalului, sustinute de personalitatile invitate la acest eveniment. Caracterul complex al acestei manifestari va fi intregit de lansarea de albume muzicale ale artistilor romani, lansari de carte, reprezentatii coregrafice. Initiatorii proiectului Freedom Jazz Festival sunt Fundatia Bravo & Marius Mihalache, producator – Fundatia Bravo, producator executiv Promotion Company, al carui Director General este Lorin Vasilovici, cel care l-a descoperit pe Marius Mihalache sI i-a organizat primul mare concert, in 1998, la Sala Palatului, cu Chick Corea. La Freedom Jazz Fest va fi lansat si noul proiect muzical al lui Marius Mihalache, intitulat I Like Romania, o creatie etno- jazz- clubbing, bazata pe filonul muzical romanesc, tratat intr-o viziune modern.

In realizarea acestei productii sunt implicati circa 40 de artisti si specialisti din domeniul muzical si artistic. Alaturi de artistii straini, din Romania au fost invitati: Jazzapela, Marius Popp Quartet, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Marius Mihalache I Like Romania, Mike Godoroja & Blue Spirit, Romanian Power Trio: Mihalache- Tandarica- Horja.

PRIMELE 1000 DE BILETE AU PRETURI STUDENTESTI

Organizatorii Festivalului International Freedom Jazz la Vama Veche anunta punerea in vanzare a biletelor, prin Eventim, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturesti si pe www.eventim.ro. Primele 1000 de bilete au preturi promotionale: 35 lei pe zi sI 75 lei- abonamentul pe trei zile, dupa care biletele sI abonamentele se vor vinde la 'scoruri' sensibil mai mari.

×