x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sesiunile de înregistrări ale trupei The Beatles din studiourile Apple din Abbey Road vor deveni comedie muzicală (VIDEO)

Sesiunile de înregistrări ale trupei The Beatles din studiourile Apple din Abbey Road vor deveni comedie muzicală (VIDEO)

20 Iun 2015   •   21:03
Sesiunile de înregistrări ale trupei The Beatles din studiourile Apple din Abbey Road vor deveni comedie muzicală (VIDEO)

Sesiunile istorice de înregistrare ale The Beatles în legendarele studiouri Abbey Road din Londra vor fi transpuse într-o comedie muzicală la Royal Albert Hall în capitala britanică în 2016, au anunţat luna aceasta realizatorii spectacolului.

Numit "Sessions at Abbey Road", acest spectacol "va fi un documentar muzical care va oferi publicului un divertisment fidel, exact şi autentic al modului în care s-a scris istoria muzicală", a declarat într-un comunicat Stig Edgren, producătorul executiv american, relatează AFP.

La aproape o jumătate de secol după înregistrarea albumelor 'Revolver' şi 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band', această comedie muzicală care va reuni 45 de artişti pe scenă va pune în lumină procesul creativ al Beatles, care schimbau frecvent versurile, ritmul şi orchestraţia cântecelor lor în timpul înregistrărilor.




O veritabilă incursiune în sesiunile de lucru ale trupei din Liverpool, acest spectacol este inspirat din amintirile lui Geoff Emerick, inginerul de sunet care a lucrat la mai multe albume Fab Four. Emerick este, de asemenea, consultant artistic al musicalului pentru a garanta autenticitatea spectacolului.

"A fost realizată o muncă de cercetare considerabilă. Am vrut să fie cât mai fidel posibil cu procesul original", a explicat Jef Hanlon, producător al spectacolului.

"Întreaga instrumentaţie, aranjamentele şi vocile vor fi jucate în mod identic cu înregistrările originale şi vor fi chiar opt cântăreţi pentru a recrea diferitele piste vocale ale Beatles", a detaliat el.

"Va fi un balet tehnic, un flux constant de mişcări, de actori şi muzicieni", a declarat regizorul Kim Gavin, a cărui ambiţie este de a "recrea atmosfera celebrelor sesiuni din Abbey Road".

Biletele pentru spectacolul ce va putea fi vizionat din 1 aprilie 2016 au fost deja puse în vânzare la preţuri variind de la 55 la 75 de lire sterline (între 76 şi 104 euro).



×
Subiecte în articol: the beatles the apple corp abbey road