Fundatia Culturala 'Om Bun' organizeaza o noua editie a celui mai longeviv festival de gen din Romania. Dupa ce anul trecut, cand a implinit o varsta rotunda, la Sala Palatului a fost o gala aniversara, cu faimosul cantautor britanic Donovan, invitat special. In acest an evenimentul va avea loc la Teatrul 'Nottara' din Bucuresti si revine la structura celor doua sectiuni: concurs & recitaluri. Reamintim ca preselectia pentru sectiunea concurs va avea loc duminica, 18 decembrie, de la ora 10:00, la Teatrul 'Nottara' (Bdul Magheru nr. 20).
Programul recitalurilor este urmatorul: luni, 19 – Catalin Stepa, Maria Gheorghiu, Victor Socaciu, Ducu Bertzi; marti 20 – Cristi Dumitrascu, New Horizons Family (SUA), Adrian Ivanitchi, Ada Milea, Alexandru Andries; miercuri 21 – Andrei Paunescu, Daniel Iancu, Doru Stanculescu, Vasile Seicaru. Lasand la o parte pe cei care nu mai au nevoie de nici o prezentare, iata cateva cuvinte despre Dumitrascu si despre 'familia americana'. Lansat la Om Bun in 1994, a luat Premiul I in 1995 si Trofeul festivalului in 1997. Dupa ce a terminat Conservatorul, a colaborat cu Cristi Paturca si Km 0, apoi cu trupele Circa Sapte si Bereta. Are un album nou, 'Goala prin casa'.
Un moment inedit al festivalului din acest an il va constitui grupul New Horizons Family, care va oferi publicului bucurestean o selectie de colinde americane. Fara a fi un nume cunoscut la nivel international, 'familia' canta foarte bine si, sa recunoastem, nu avem prea des ocazia sa ascultam live colinde americane, de la 'mama lor'. Biletele la 'Om Bun' sunt 30 de lei pe seara, disponibile la Agentia de bilete a Teatrului 'Nottara', pe www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, in reteaua magazinelor Flanco, Librariile Adevarul, precum si in oficiile Postei Romane semnalizate bilete.ro.
Victor Socaciu, cel care a 'inventat' festivalul si a reusit sa-l managerieze 21 de ani la rand, isi aminteste: 'In 1990, am gandit institutionalizarea folkului romanesc, care la vremea aceea era in «underground». Am gandit ca «misia» folkului este de a deveni una dintre cele mai importante manifestari de gen artistic pentru romani, pentru ca, dincolo de ceea ce inseamna folkul, ca mesager al poeziei romanesti, mai avea si marea capacitate de a reprezenta omul simplu, de pe strada, cu toate preocuparile lui... La inceputuri am avut alaturi, dintre colegii cei mai cunoscuti, pe Mircea Vintila si pe Vali Sterian... Dintre castigatorii trofeului «Om Bun» vreo cinci-sase au si confirmat, au avut incapatanarea si tenacitatea sa se lupte cu spatiul audio-vizual romanesc si sa se impuna: Maria Gheorghiu, Florin Chilian, Ada Milea, «talismanii» Alin Oprea si Tavi Colen...'