x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara cu public! Recital cameral

Stagiunea de marți seara cu public! Recital cameral

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Mai 2021   •   17:18
Stagiunea de marți seara cu public! Recital cameral

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român (la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

Valentin Dimitrie Simion este student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. Până astăzi, tânărul muzician a câştigat peste 50 de premii I la competiţii naţionale și internaționale de violoncel şi muzică de cameră; amintim Concursul Internaţional de la Plovdiv (Bulgaria-2017), Concursul Internaţional „The Muse”de la Atena (Grecia-2018), The North Internaţional Competition (Stockholm-2019) și Concursul Internaţional „Jan Vychytil” (Praga-2020)

Valentin Dimitrie Simion a concertat ca solist al Filarmonicilor din Râmnicul Vâlcea, Sibiu și Bacău, a participat la mai multe cursuri de măiestrie susținute de profesori români şi străini. Nu se află pentru prima oară într-un recital din Stagiunea de marți seara dar ne face întotdeauna plăcere să îl reascultăm și să îi putem urmări, astfel, frumoasa evoluția profesională.

 

Stagiunea de marţi seara

Marți, 25 mai, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital cameral

Valentin Dimitrie Simion - violoncel

Verona Maier - pian

 

În program :

Robert Schumann - 3 piese „Fantasiestucke”, op.73

Ludwig van Beethoven - 7 variațiuni pe tema Bei Männern, welche Liebe fühlen’, din opera „Flautul Fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart

George Enescu - Nocturnă și Saltarello

Franz Danzi - Variațiuni pe o temă din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart

Laura Ana Mânzat - Obstinando

Béla Bartók - 6 dansuri românești

Bohuslav Martinů - Variațiuni pe o temă slovacă

×