x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştefan Bănică, unplugged: doar muzica vorbeşte!

Ştefan Bănică, unplugged: doar muzica vorbeşte!

07 Mar 2013   •   16:59
Ştefan Bănică, unplugged: doar muzica vorbeşte!

După succesul înregistrat în 2011 şi 2012, Ştefan Bănică revine cu spectacolele sale unplugged, la Circ & Variete Globus, pentru al treilea an consecutiv. Luna martie este una de graţie pentru doamne şi domnişoare, artistul le aduce în dar cele mai frumoase cântece de dragoste pe care le-a lansat de-a lungul anilor, interpretate în varianta acustică.

Pe 7 şi 8 martie, veţi putea descoperi, în varianta unplugged, atât piese cunoscute, care au fost promovate la radio sau prin videoclipuri, dar şi cântece care au rămas doar pe albumele artistului... “Singurul lucru care mi-ar frânge inima ar fi să nu mai pot profesa. Să nu mai pot face acel lucru care îmi place. Muzica şi actoria sunt viaţa mea”, mărturiseşte Bănică. După divorţ, ca orice artist care se respectă, Ştefan îşi vede mai departe de muzică şi actorie, refuzând categoric să participe la tabloidizarea acestei ţări. “Din păcate, în ultimii doi ani, numai scandaluri, drame şi personaje de carton se văd din ce în ce mai mult la televizor şi în presa scri¬să. Nu sunt secretos, nu am ceva de ascuns, doar că, uneori, sunt nevoit să îmi apăr dreptul la intimitate şi-o să mi-l apăr în continuare, dacă este necesar, cu fiecare paragraf al legii. Nu mă poţi obli¬ga să fac <>, nu mă poţi hărţui. Viaţa merge înainte. Nu ştiu de ce e atât de greu de înţeles pentru unii că doi oameni au ales să se despartă civilizat”.

Concertul unplugged presupune o reinterpretare a cântecelor într-o altă variantă faţă de cele cu care publicul este obişnuit de pe discuri sau din alte show-uri, folosindu-se instrumente acustice, sunetul fiind unul cald, ce conferă emoţia specifică acestui gen de spectacol. Concertul unplugged se desfăşoară într-un spaţiu neconvenţional, decorul fiind conceput special în ideea de a crea un cadru intim, cald, cu accent pe emoţie, iar contactul artistului cu publicul este unul direct.

Provocare profesională
Spectacolul unplugged este unul pretenţios şi nu foarte popularizat în România, de aceea sunt foarte puţini artişti la noi care pot susţine un unplugged, dat fiind faptul că acest gen nu este deloc unul facil şi reprezintă pentru orice artist o adevărată provocare profesională. Iar Ştefan Bănică a acceptat această provocare pentru două seri consecutive, la Circ & Variete Globus, începând cu ora 19:30.

“«Ce e dragostea?» va fi un concert de suflet, dedicat, în mod special, doamnelor şi domnişoarelor, pentru toate vârstele – susţine protagonistul. De-a lungul anilor am compus foarte multe cântece de dragoste pentru albumele mele, iar concertele de pe 7 şi 8 martie, de la Circ & Variete Globus, vor fi o ocazie potrivită de a le cânta în varianta unplugged, într-o manieră caldă, care lasă doar muzica să vorbească. Anul acesta se vor regăsi în concert, în variantă acustică, şi cântece de dragoste de pe cel mai nou album al meu, «Altceva». Aştept cu drag să ne revedem!".

×
Subiecte în articol: stefan banica