x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Taylor Swift face istorie și ocupă întregul top 10 din SUA

Taylor Swift face istorie și ocupă întregul top 10 din SUA

01 Noi 2022   •   21:37
Taylor Swift face istorie și ocupă întregul top 10 din SUA
Sursa foto: Hepta

Taylor Swift a devenit prima artistă din istorie care revendică fiecare loc din top 10 al topului american de single-uri, conform BBC

Ea îl devansează pe Drake, care deținea recordul anterior de nouă single-uri în top 10 în septembrie 2021. Înaintea lui, Beatles au obținut opt locuri în top 10 în 1964.

Dominația lui Swift în clasament se datorează celui mai recent album al ei, Midnights, care a devenit lansarea cu cele mai rapide vânzări din 2022.

Toate cele 13 melodii de pe ediția standard Midnights intră în top 15, întrerupte doar de Unholy a lui Sam Smith, pe locul 11, și Bad Habits a lui Steve Lacy, pe locul 12.

Swift și-a luat fanii prin surprindere atunci când a anunțat noul album, în august. Ea a descris înregistrarea ca fiind povestea a "13 nopți nedormite împrăștiate de-a lungul vieții mele" și "o călătorie prin terori și vise dulci".

O parte din succes se datorează unei campanii de marketing inteligente, care a văzut albumul lansat în mai multe formate de colecție - inclusiv patru ediții vinil care se combină pentru a face un ceas.

Dar Billboard a raportat că ocuparea Top 10 ar fi fost obținută doar prin stream-uri, înainte de a fi luate în calcul vânzările și difuzările la radio.

Midnights a debutat pe primul loc în topul albumelor din SUA, cu 1,4 milioane de exemplare vândute, dintre care peste un milion pe CD și vinil, o cifră aproape nemaiîntâlnită în era streaming-ului.

În mod similar, albumul se află pe primul loc în topul britanic, cu vânzări de 204.000 de exemplare, fiind primul album care depășește bariera de 200.000 de vânzări de la „30” al lui Adele, în urmă cu puțin mai puțin de un an.

Revista Billboard a anunțat că ultimul album al lui Swift a ajutat-o să doboare mai multe recorduri. Ea se mândrește acum cu cele mai multe hituri în top 10 în rândul femeilor din istoria clasamentului, cu un total de 40 de hituri, depășind-o pe Madonna cu 38. Dintre toți artiștii, ea se află în urma doar a lui Drake, care are 59 de top 10.

Midnights este, de asemenea, primul album din istorie care a generat 10 single-uri de top 10.

Swift a doborât, de asemenea, recordurile pentru cele mai multe difuzări ale unui singur album într-o singură zi pe Spotify, Apple și Amazon Music.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taylor swift Midnights billboard