x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Taylor Swift nr. 1 la încasări

Taylor Swift nr. 1 la încasări

de Alex Revenco    |    22 Mar 2012   •   19:52
Taylor Swift nr. 1 la încasări

Frumoasa americanca le-a batut pe Lady GaGa si Adele in clasamentul Billboard ce combina vanzarile de discuri cu banii castigati din drepturi de autor si vanzarile de bilete de concert. In total, interpreta country a castigat, anul trecut, 35,7 milioane de dolari.

NORMALITATE
Pe locul 2 s-au clasat irlandezii de la U2 – cu 32, 1 milioane $, urmati tot de un interpret country de succes: Kenny Chesney – cu 29,8 milioane. Pe pozitia a patra – cea mai extravaganta interpreta din lume – Lady GaGa, cu 25,4, apoi rapperul Lil Wayne – 23,2 si britanica Sade (soul-jazz), revenita in actualitate dupa zece ani de pauza discografica – cu 16,4. Pe locul 7 se claseaza Bon Jovi – 15,8, urmat de Celine Dion – 13,4. Un nou star al muzicii country, Jason Adlean, este pe 9, cu 13,4, urmat de senzationala Adele, cea mai buna voce soul-pop din lume, cu 13,1 milioane $. Cu muzicieni country, rock, soul, pop si hip hop pe primele pozitii, se poate spune ca americanii au revenit "la normal", dupa nefasta dominatie a r’n’b-ului!


DISCURI PENTRU PLAYER
Julio Iglesias ● 1. Este unul dintre muzicienii care au vandut cele mai multe discuri la nivel mondial si cel mai de succes interptet latino din istorie: peste 300 de milioane de discuri vandute in intreaga lume. Cele mai populare 38 de hituri, ce au fost locul 1 in topuri, inregistrate in engleza si spaniola, au fost selectate pentru acest album, preconizat sa apara pe 23 aprilie.

Jack White ● Blunderbuss. Primul album solo al celui mai mare muzician din lume din generatia sa a fost produs si inregistrat in propriul studio, Third Man Studio din Nashville. Potrivit lui White, "albumul este scris fara a fi influentat de nimeni, in afara de propria experienta. Pe o panza aleasa de mine asez culorile mele, in stilul meu". Primul single e "Love Interruption", aparut pe vinil.

Manic Street Preachers● National Treasures. Avand subtitlul The Complete Singles, compilatia de fata este un dublu CD, cu 38 de piese in total. Discul include majoritatea discurilor singles aparute intre 1991 si 2011, dar nu toate, asa cum sugereaza titlul. Cateva piese MSP: Your Love Alone Is Not Enough, Indian Summer, This Is The Day, Autumnsong, Postcards from A Young Man, Australia etc.

×