x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tenorul Placido Domnigo ar putea să se retragă

Tenorul Placido Domnigo ar putea să se retragă

27 Iun 2015   •   22:13
Tenorul Placido Domnigo ar putea să se retragă

Tenorul spaniol Placido Domingo va oferi, în încheierea stagiunii de la Teatro Real din Madrid, un mic concert în locul reprezentaţiei prevăzute cu opera 'Gianni Schicchi', de Giacomo Puccini, în care, după cum a mărturisit chiar el, nu este în stare că joace, fiind extrem de marcat de moartea surorii lui, la 9 iunie, scrie sâmbătă ziarul spaniol 'ABC'.

Celebrul artist a relatat vineri că nu a mai cântat de cinci săptămâni, anulându-şi mai multe angajamente pentru a fi alături de sora sa, care urma un tratament contra cancerului în SUA. În prezent, el repetă pentru concertul din capitala Spaniei, din 30 iunie, care se va relua în 3, 6, 9 şi 12 iulie.

'Când sunt în vacanţă, rareori trec două sau trei zile fără să cânt', a spus el, menţionând că îi este greu să-şi reia activitatea după o întrerupere atât de lungă. 'Dar, după cum se spune în lumea spectacolului, *the show must go on*. Imi va fi greu să urc din nou pe scenă, mai mult din cauza stării mele sufleteşti, decât din motive de voce. Dar surorii mele i-ar plăcea. Mă rog pentru ea, ca să ne ajute să mergem înainte şi, cel mai bun lucru este să am mintea ocupată'.

În vârstă de 74 de ani, Placido Domingo are multe proiecte, dar nu vrea să vorbească despre viitor: 'Nu ştiu cât timp voi mai cânta', spune muzicianul spaniol apreciat în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: placido domingo