x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Rolling Stones au adus un omagiu Beatles-ilor la festivalul legendelor rock

The Rolling Stones au adus un omagiu Beatles-ilor la festivalul legendelor rock

09 Oct 2016   •   15:05
The Rolling Stones au adus un omagiu Beatles-ilor la festivalul legendelor rock
Sursa foto: The Rolling Stones

Pentru mulţi fani rock ai anilor 1960, alegerea a fost binară: The Beatles sau The Rolling Stones? În prima zi a megafestivalului legendelor rock ce are loc în deşertul californian, The Stones au creat surpriză aducând un omagiu presupuşilor lor rivali.

Mick Jagger, emblematicul solist de la The Rolling Stones, a declarat în faţa unei mulţimi de 75.000 de oameni că trupa sa a vrut să facă "ceva ciudat" - să interpreteze piesa unei "mari formaţii". Apoi în difuzoareau răsunat cuvintele piesei ''Come Together''.

Acest hit este inclus în penultimul album al Beatles-ilor, legendarul ''Abbey Road". Această alegere a fost oarecum surprinzătoare, deoarece Keith Richards, chitaristul de la The Rolling Stones, a făcut anul trecut afirmaţii caustice despre The Beatles, scrie sâmbătă AFP.

Festivalul ''Desert Trip'' - joc de cuvinte evocând călătoria sau halucinaţia sub influenţa drogurilor în deşert - a început vineri, pentru trei zile, după care va fi reluat în format identic în weekendul viitor.

Programul este promiţător, cu o multitudine de legende rock care trebuie să urce pe scenă, între care muzicienii britanici Paul McCartney (fost membru al The Beatles) şi Roger Waters, formaţia The Who, de asemenea britanică, americanul Bob Dylan sau canadianul Neil Young.

Paul McCartney

Formaţia britanică The Rolling Stones şi-a demonstrat încă o dată energia fenomenală, mai ales Mick Jagger, care a dezlănţuit publicul cu balansul său caracteristic, în ciuda celor 73 de ani, şi a glumit pe seama fanilor grizonaţi veniţi să asculte un grup de rockeri îmbătrâniţi. În afară de Ron Wood, care are 69 de ani, ceilalţi membri ai formaţiei au trecut de 70 de ani.

Vârsta medie a publicului a fost de peste 50 de ani, mai mare decât cea a majorităţii celorlalte festivaluri americane precum Coachella, care are loc în fiecare an în acelaşi loc în luna aprilie.

The Rolling Stones au făcut şi o demonstraţie a productivităţii lor, interpretând ''Ride' Em On Down'', un extras de pe primul lor album în peste zece ani, ''Blue and Lonesome", care urmează să fie lansat la 2 decembrie. Prestaţia a inclus şi unele dintre piesele lor clasice, uneori însoţite de efecte pirotehnice.

"Vreau să-i mulţumesc lui Bob Dylan pentru deschiderea" festivalului, a spus Jagger, cuvinte pe care Dylan nu a fost în măsură să le audă de prea multe ori în ultimii ani, deoarece a apărut rar pe scenă şi în mass-media. De aceea a avut onoarea de a apărea la începutul festivalului.

Dar, Dylan a rămas discret, ecranele gigantice netransmiţând nicio imagine a lui pe scenă, ci doar filme alb-negru ale unor locuri din Statele Unite ale Americii.

Legendarul chitarist american a preferat în cea mai mare parte pianul, începându-şi prestaţia cu "Rainy Day Women # 12 an 35'', înlănţuind apoi piese mai puţin cunoscute şi încheind cu ''Masters of War", titlul său din 1963 despre începuturile Războiului Rece.

''Desert Trip'' ar putea fi festivalul cel mai profitabil din istorie, preţul unui bilet ajungând la 1.599 de dolari pentru trei zile, cu locuri rezervate şi acces la un bar. Cel mai ieftin bilet de pe site-ul oficial a fost de 399 de dolari pentru un loc în picioare în partea din spate.

Se aşteaptă ca festivalul să găzduiască 150.000 de fani în două weekenduri la Indio, oraş situat la aproximativ două ore est de Los Angeles (California).

Cele şase capete de afiş sunt, fără îndoială, printre cele mai influente din istoria muzicii rock şi au generat împreună peste 3,1 miliarde de dolari din vânzarea de bilete începând cu anul 2000, conform revistei PollStar.

Sursa: AGERPRES

×