x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un festival de jazz va avea o ediţie specială în Bogata, comună devenită celebră în urma unei erori a lui Snoop Dogg

Un festival de jazz va avea o ediţie specială în Bogata, comună devenită celebră în urma unei erori a lui Snoop Dogg

25 Mar 2016   •   11:33
Un festival de jazz va avea o ediţie specială în Bogata, comună devenită celebră în urma unei erori a lui Snoop Dogg

Festivalul Jazz in the Park va organiza o ediţie specială pe 3 aprilie, la Bogata, comună devenită celebră în urma unei erori a rapperului american Snoop Dogg, care a confundat pe reţelele de socializare comuna Bogata din judeţul Mureş cu oraşul Bogota din Columbia.

Festivalul Jazz in the Park va avea o ediţie specială, care se va desfăşura la Bogata, după slujbele organizate în cele două biserici, ortodoxă şi protestantă, din centrul comunei. Pe 3 aprilie, la ora 12.00, pe fostul teren de fotbal dintre cele două lăcaşuri de cult, aproximativ 1.000 de participanţi sunt aşteptaţi să asiste la concerte, să participe la tururi ale satului şi să savureze diverse preparate culinare locale. 

”Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din ţară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulţime de activităţi interesante: tururi ale satului, activităţi pentru copii, întâlniri cu bogătenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică şi ritmuri de rock. Se anunţă vreme bună, spre 20 de grade”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

În acest context, organizatorii festivalul Jazz in the Park, înfiinţat la Cluj-Napoca, de două ori finalist la European Festival Awards, anunţă pentru ediţia specială de la Bogata o serie de concerte cu artiştii Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages şi Danaga.

Biletele pentru eveniment nu sunt obligatorii, publicul fiind încurajat astfel să doneze bani pentru amenajarea unui parc în comună, în condiţiile în care localitatea nu dispune în prezent de un astfel de spaţiu amenajat. Organizatorii şi-au propus să aducă turişti la ediţia din Bogata a Festivalului Jazz in the Park şi să strângă fondurile necesare pentru amenajarea parcului.

”Avem credinţa că prin Jazz in the Park putem da un exemplu bun atât comunităţii locale, ai cărei tineri sperăm să fie inspiraţi de posibilităţile noi pe care le vor vedea aici, cât şi altor operatori culturali şi organizatori de evenimente, care sperăm să facă, la rândul lor, proiecte în Bogata. Nu în ultimul rând, poate şi alte localităţi mici din România vor înţelege, din exemplul Bogata, că pot fi şi ele gazdele unor «întâmplări» care le pot schimba destinele. Sperăm ca la eveniment să participe atât locuitori din judeţul Mureş, cât şi din alte oraşe din ţară, precum Cluj-Napoca, Reghin, Zalău, Bistriţa, Sibiu, Alba Iulia”, au precizat organizatorii.

”Este o onoare pentru comuna Bogata să contribuie la un eveniment cultural precum Jazz in the Park. Toţi locuitorii comunei sunt invitaţi să participe la o după-masă de concerte şi activităţi, iar pe această cale doresc să lansez o invitaţie şi locuitorilor din comunele şi oraşele învecinate să participe la eveniment şi să descopere locurile de aici. Bogata este renumită pentru bunătăţile gastronomice, iar în 3 aprilie vom face o demonstraţie culinară, aşadar vă invităm la degustare”, a spus László Barta, primarul comunei Bogata.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră după ce rapperul Snoop Dogg şi-a dat din greşeală ”check-in” pe Facebook în micuţa comună din judeţul Mureş, în timp ce se afla de fapt în capitala Columbiei, Bogotá.

Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri şi evenimente pe Facebook în care au cerut artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat şi un site pentru mica localitate mureşeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a cuprins nu doar presa din România şi publicaţii importante din străinătate, ci a ajuns şi la Snoop Dogg, care a publicat zilele trecute un nou mesaj pe Facebook. Rapperul a declarat că ia în considerare posibilitatea de a veni în România şi le-a recomandat admiratorilor săi de pe Twitter să viziteze Bogata.

Jazz in the Park, ediţia Bogata, este un eveniment organizat de Asociaţia Fapte, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bogata.

Mai multe informaţii despre festival pot fi găsite pe www.jazzinthepark.ro şi pe pagina www.facebook.com/jazzintheparkromania.

Sursa: news.ro

×