x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Veşti bune pentru iubitorii muzicii vieneze, Strauss Festival Orchestra va susţine două concerte la Bucureşti

Veşti bune pentru iubitorii muzicii vieneze, Strauss Festival Orchestra va susţine două concerte la Bucureşti

08 Dec 2015   •   15:43
Veşti bune pentru iubitorii muzicii vieneze, Strauss Festival Orchestra va susţine două concerte la Bucureşti

Concertul "Christmas in Vienna" susţinut de Strauss Festival Orchestra va avea două reprezentaţii la Bucureşti pe 19 decembrie, informează organizatorii într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

"Interesul manifestat pentru orchestra vieneză a fost de fiecare dată masiv şi spectacolele au fost sold-out. Astfel, şi în acest an, Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Buchler, va susţine două spectacole la Sala Palatului", se arată în comunicat.

Cea de-a doua reprezentaţie va avea loc de la ora 16,00, iar pentru a veni în întâmpinarea tuturor categoriilor de populaţie preţurile vor fi mai mici. Astfel, pentru spectacolul de la ora 16,00, biletele VIP vor putea fi achiziţionate la preţul de 150 de lei, cele de la categoria I la preţul de 100 de lei şi tichetele la categoria a II-a vor avea preţul de 60 de lei, potrivit organizatorilor.

La concertul "Christmas in Vienna" va participa soprana Monika Mosser. Orchestra susţine în România un turneu de 12 concerte, din care, la cererea publicului, câte două spectacole în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

Turneul va începe la Opera Naţională din Timişoara pe 9 decembrie şi se va încheia pe 19 decembrie la Sala Palatului din Capitală. Ansamblul va mai prezenta spectacolul dedicat Crăciunului în Alba Iulia, Suceava, Botoşani, Braşov, Bacău şi Constanţa.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului şi care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din actualitate.

Seria de concerte face parte din programul naţional cultural "Artă contra Drog" 2015, iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Fim "Dracula" în parteneriat cu CIADO România. AGERPRES

×