x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Viitoarele personalităţi ale muzicii, în aprilie, la Bucureşti

Viitoarele personalităţi ale muzicii, în aprilie, la Bucureşti

10 Mar 2016   •   18:50
Viitoarele personalităţi ale muzicii, în aprilie, la Bucureşti

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 3 şi 25 septembrie şi aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promiţători tineri artişti ai momentului, precum şi muzicieni consacraţi şi laureaţi ai Concursului.

Abonamentele şi biletele s-au pus în vânzare de luni, 7 martie, în reţeaua Eventim. Concursul Internaţional George Enescu, aflat la a doua ediţie, se desfăşoară sub brandul Festivalului „George Enescu” şi constă într-o competiţie între tinerii artişti care vor să se afirme pe scena muzicală.

Concomitent, în cadrul concursului apar şi laureaţii ediţiilor trecute sau artişti consacraţi, care să-i obişnuiască pe tineri cu atmosfera marilor orchestre. Concursul are şi scopul de a promova muzica comopozitorului român, George Enescu. Ateneul va găzdui 19 concerte şi recitaluri, în ediţia de anul acesta.

Tema concursului din 2016 este „Trăieşte-ţi visul” - un îndemn pentru tinerii concurenţi să se pregătească, să muncească şi să performeze pe scenă, în faţa publicului. „Trăieşte-ţi visul! - este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artişti, ci şi pentru public, fiindcă suntem transformaţi de fiecare vis căruia îi dăm viaţă.

Concursul Enescu invită la o recunoaştere şi sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. Generozitate, creativitate, disciplină şi voinţă, implicare – sunt valorile în care credea George Enescu.

Şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat visul de o viaţă. A visat să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme. Şi le-a făcut pe amândouă. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate”, a declarat Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.

Noul director artistic al Festivalului George Enescu este Vladimir Jurowski, dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Londra
 

×